M&M’s Speckled Eggs

M&M’s Speckled Eggs

Vanaf 2019 brengt M&M een nieuwe variant op de markt, namelijk de Speckled Eggs. Pasen betekent chocolade eitjes rapen in de tuin en heerlijk brunchen aan een fleurig gedekte paastafel. Bij ons, ten huize Verhelst, werd Pasen nooit echt heel uitgebreid gevierd. Al was er toch één traditie die ik niet snel ga vergeten. Mijn papa heeft altijd een chocolaterie in Kruibeke gehad. Ik mocht dan ook elke week op mijn fietsje door het fabriek rijden en de verse pralines van de band proeven. Nu bij Pasen was dit nog leuker, omdat die pralines vervangen werden door gigantisch grote paaseieren die ik maar al te graag opat. Opeens doken er dan ook van die gigantische paaseieren op in onze tuin. Maar toch viel mijne frank nooit als kind dat dit misschien niet het werk was van de Paashaas, maar van de papa. Kijk, we zijn nu zoveel jaren later en ik kan alleen maar nostalgisch terugdenken aan die zoektochten tijdens Pasen!

De gloednieuwe lekkernij van M&M combineert het beste van de originele M&M’s met de must haves van een gespikkeld paaseitje. Say hello to the M&M’s Speckled Eggs! Heerlijke melkchocolade met een krokante coating.

Ik maakte een heerlijke chocoladecupcake mét amaretto topping en als afwerking de lekkere Speckled Eggs! Het receptje voor de topping moet ik nog perfectioneren, maar de cupcake deel ik maar al te graag.

VOOR 12 STUKS

  • 180 gram boter
  • 135 gram suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 eieren
  • 160 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout

BEREIDING

Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Als laatst voeg je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag. Neem een muffinvorm en vul met cupcakepapiertjes verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in 18 minuten op 180 graden. Geniet ervan!

Geef een reactie