Avocado Caprese Crostini

Avocado Caprese Crostini

Soms heb je van die receptjes die je volledig in je hoofd al hebt samengesteld, maar nooit echt geprobeerd hebt. Het moment dat je dan eindelijk de stap zet, denk je bij jezelf: Why didn’t I try this before? Wel, dat had ik dus ook met dit eenvoudig, maar oh zo lekker receptje. De afgelopen dagen leef ik als een holbewoner in mijn kamer omdat de thesisdeadline steeds dichter komt. Ik wil dan ook niet te veel tijd verliezen in de keuken met te moeilijke receptjes die veel te veel tijd nemen. Dit is dus ideaal! Super lekker als lunch, maar kan ook perfect als 4-uurtje. Avocado, gesmolten kaas, zoete tomaatjes en look, mmmm heerlijk!

ingredienten

  • 1/2 Ciabatta of stokbrood
  • 1/2 teentje look
  • 1/2 avocado
  • 8 kerstomaten
  • 8 kleine bolletjes mozzarella
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Balsamico siroop

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snij de ciabatta of het stokbrood in brede sneden.
  • Besprenkel beide kanten van het brood met olijfolie en bak het 15 – 20 minuten tot het net goudbruin is. Draai de toast halverwege zodat beide kanten knapperig worden.
  • Wrijf de warme toast in met een beetje look.
  • Beleg de krokante toastjes met de mozzarella en tomaat. Laat alles nog even grillen in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Beleg met de avocado, peper en zout, olijfolie en balsamico siroop als afwerking.
  • Geniet ervan!

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT 

Geef een reactie