Blokfood: Gezonde pannenkoeken met kikkererwtenmeel

Blokfood: Gezonde pannenkoeken met kikkererwtenmeel

It’s that time of the year again… Kerst is achter de rug, wat voor studenten betekent dat de blok officieel is aangebroken. Zin om terug in bed te kruipen; alle soaps en realityreeksen te bingewatchen of een gigantische opruimdrang? Geen excuses meer van familiefeesten en cadeaus uitpakken, neen, aan uw bureau zitten en écht studeren nu! Bij de blok hoort er natuurlijk ook eten. Sommigen onder ons zijn échte stressfretters, anderen krijgen dan weer geen hap door hun keel voor een examen (that’s me). Wat je eet, is nochtans belangrijk, want we weten allemaal dat de juiste voeding nodig is voor onze hersenen. Gedurende de komende weken zal ik zoveel mogelijk lekkere en vooral snelle receptjes posten, want tijd is kostbaar in de blok. En als je het zelf niet wil maken, laat je dan verwennen door mama of papa! Denk aan:
  • Stevige ontbijtjes met vers fruit;
  • Homemade granola vol met energierijke noten;
  • Vette vis zoals zalm en tonijn;
  • Gebakken ei, omeletjes, quiche…;
  • Voldoende water: infused water, gezonde iced tea
Je begrijpt het al, energierijk voedsel zou je genoeg power moeten geven om een aangename en productieve blok te hebben!

Ik begin de ‘Blokfood’-reeks met een heerlijke toren van pannenkoeken. Jullie zijn reeds gekend met het merk ‘Arthur & The Sisters’, en deze keer ontving ik een pakketje dat toch wel heel handig was voor de blok, namelijk: de pannenkoeken van kikkererwtenmeel. Ja, de naam doet het al vermoeden, maar dit zijn dus pannenkoeken gemaakt van kikkererwten. De meeste kennen dit als de dingen die je in hummus draait. Kikkererwtenmeel wordt gemaakt van gemalen kikkererwten. Je kan er sauzen mee binden en het gebruiken als eivervanger in pannenkoeken en cakes. In combinatie met andere soorten glutenvrij meel is het geschikt om tarwemeel te vervangen in glutenvrije recepten. De pannenkoekjes zijn dus 100 % tarwevrij, 100 % volkoren én vegan! Ideaal dus voor iedereen.

ingredienten

  • Arthur & The Sisters Pancakes Kikkertwenmeelmix
  • 2 rijpe bananen
  • 375 ml plantaardige melk
  • 3 el olie (ik gebruikte kokosolie)
  • Vers fruit (afwerking)
  • Maple Syrup (afwerking)

Bereiding

  • Mix de verse ‘toe te voegen ingrediënten’ in een grote mengkom, namelijk:  1,5 rijpe banaan, de plantaardige melk en de 3 eetlepels olie.
  • Voeg de pannenkoekenmix toe en meng goed met een vork of klopper.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoeken op middelhoog vuur. Met 1 bakkit kan je +/- 20 pannenkoeken bakken.
  • Bak de resterende halve banaan nog in de hete pan voor lekker gekarameliseerde banaan. Werk af met vers fruit en maple syrup.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HelenKookt!  Dit receptje is in samenwerking met Arthur & The Sisters. 

Geef een reactie