Je bekijkt nu Blokfood: Snickers overnight oats

Blokfood: Snickers overnight oats

Hier ben ik weer met een nieuw ‘Blokfoodje’ voor deze week. Deze keer: Snickers Overnight oats! Tijdens de examens kan ik soms echt zotte cravings hebben. Ik zou elke dag sushi kunnen eten, mij volsteken met kaas en 10 Snickers verorberen voor het eind van de dag. Mijn mama weet dat ze elke examenperiode een zakje mini-Snickers moet meenemen voor als ik om 22u ’s avonds het allemaal niet meer zie zitten en nood heb aan chocolade! Want geef toe: pindakaas, chocolade én karamel! Dat is toch gewoon een perfecte combinatie? Een tijdje geleden wou ik zelf Snickers maken, gewoon om eens te testen. Uiteindelijk vond ik niet het perfecte recept, dus gaf ik het snel op. Maar mijn zin naar Snickers bleef wel aanwezig, dus zocht ik naar een sneller en vooral gezonder alternatief.  

Het handige aan de overnight oats, is dat je ze perfect de avond op voorhand kan maken. Hierdoor verlies je ’s ochtends niet te veel tijd, en heb je genoeg tijd om andere dingen te doen. Daarnaast is het ook echt heel verzadigend. Je hebt eigenlijk niet veel nodig om je honger een lange tijd te stillen. Het is rijk aan vezels én vult namelijk een stuk langer dan een gewone boterham. Bovendien vermindert het daardoor ook eetbuiten later op de dag. Lekker én gezond! Win-win situatie als je het mij vraagt!!

ingredienten

  • 3 el chia zaad
  • 4 el havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el maple syrup of honing
  • 1 banaan
  • 1 tl bruine suiker of kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kokosolie
  • 2 el pindakaas
  • Pindanoten (afwerking)
  • Granola (afwerking)

Bereiding

! Maak de overnight oats de avond op voorhand ! 

  • Meng het chia zaad, havermout, de honing of maple syrup en de amandelmelk samen in een kom.
  • Laat een paar minuten rusten, en roer de cacaopoeder er door.
  • Dek af met folie en bewaar in de koelkast gedurende minstens 2 uur of gedurende een hele nacht.

Volgende morgen 

  • Snij de banaan in plakjes, smelt de kokosboter in een pan met anti-aanbak laag. Bestrooi de banaan met suiker. Doe de plakjes banaan in de pan en bak op middelhoog vuur aan elke kant. Pas op dat de suiker niet verbrand. De banaan is klaar als er een licht knapperig karamellaagje omheen zit.
  • Smelt de pindakaas in de microgolfoven, tot ze een beetje lopend is.
  • Neem de overnight oats uit de koelkast. Voordat je je ontbijtje eet is het heel belangrijk om nog eens te roeren.
  • Serveer in een kommetje. Werk af met de gebakken banaan, pindanoten, granola voor extra crunch en de gesmolten pindakaas.
  • Geniet!

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie