Brownie Sandwich

Brownie Sandwich

Mijn filosofie is dat als je ergens zin in hebt, je er gewoon voor moet gaan. Ik heb al heel vaak naar een brownie gehunkerd, maar dan dacht dat ik geen brownie te eten en in plaats daarvan een random aantal amandelen, kaas, een halve appel, 1 banaan naar binnen te spelen. Uiteindelijk even ‘ongezond’ als mijn brownie. En dus, als ik écht brownie wil, maak ik ze gewoon en dan stop ik de rest in de vriezer zodat ze niet op het aanrecht mijn naam roepen! Deze sandwiches zijn zo eenvoudig en je kunt echt elk ijs gebruiken die je bij de hand hebt. Ik deed beroep op een goeie vriendin, Phyby, die ik persoonlijk tot ijsspecialist heb gekroond! Zij maakte een heerlijk vanille ijs voor ertussen. Ik was geneigd om tussendoor een laag karamel toe te voegen, en zoals ik in de eerste alinea ook zei, I went for it!! Gepofte quinoa en zelfgemaakte karamel: check!

Omdat mijn brownies groot waren sneed ik ze doormidden en deed ik het ijs ertussen. Met dunnere brownies kun je eenvoudig per twee stapelen. Maar als je dat met deze deed, zou je nog vier monden nodig hebben om uw lippen om hen heen te krijgen. En dessert zou naar mijn mening niet zo’n inspanning mogen zijn. (Afkortingen in receptenlijst) B: ingrediënt voor brownie V: ingrediënt voor vanille ijs K: ingrediënt voor karamelsaus.

ingredienten

  • 60 g boter (B)
  • 150 g fijne kristalsuiker (B)
  • 75 g Candico kokosbloesemsuiker (B)
  • 125 g pure chocolade (B)
  • 1 el siroop (voor pannenkoeken bv.) (B)
  • 2 eieren (B)
  • 1 tl vanille-extract (B)
  • 100 g bloem (B)
  • 20 g cacaopoeder (B)
  • 1 tl bakpoeder (B)
  • 3 dl melk (V)
  • 2 dl room (V)
  • 150 g kristalsuiker (V)
  • 3 eidooiers (V)
  • 100 g boter (K)
  • 150 g Candico kokosbloesemsuiker (K)
  • 125 ml room (K)
  • 1 tl vanille-extract (K)

Bereiding

Voor de brownies

  • Doe boter, beide soorten suiker, chocolade en siroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten. Laat het mengsel nu afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix op een lage snelheid tot een egaal mengsel.
  • Voeg alle droge ingrediënten toe (bloem, cacaopoeder en bakpoeder). Mix wederom op een lage stand tot de ingrediënten zijn opgenomen.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20×20 cm.
  • Bak de brownie in 25 minuten op 190 graden.
  • De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg.
  • Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt.

Voor het vanille ijs

  • Meng de dooiers met de suiker.
  • Voeg de room en de melk toe.
  • Laat een half uurtje draaien in een ijsmachine.
  • Bewaar in de diepvries.

Voor de karamelsaus

  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg de suiker toe, blijf roeren tot de suiker volledig is opgenomen.
  • Voeg de room toe en blijf roeren tot het een egale massa is geworden.
  • Als de karamel begint te koken, laat je het ongeveer 5 minuten goed doorkoken.
  • Na het koken voeg je het vanille extract toe en roer je nog even goed door.
  • Giet in een potje en bewaar nog 10 dagen.

Afwerking

  • Snij met een ronde vorm cirkels uit de brownie. Snij deze rondjes nog eens doormidden (anders is het te dik).
  • Schep op de ene kant een bol ijs en bedek met het andere rondje zodat je een sandwich vormt.
  • Bewaar nog eventjes in de diepvries.

Geef een reactie