Bulgursalade met zoete rode biet, feta en lamsgehaktspiesjes

Bulgursalade met zoete rode biet, feta en lamsgehaktspiesjes

Rode bieten, you hate them or you love them! Ik zat eerder in het haatkamp, want geef toe, hoe je het draait of keert rode bieten smaken naar aarde. Tot ik de perfecte bereiding vond! Ik vind dat rode bieten de beste textuur hebben als ze gekookt en geroosterd worden. Het zorgt voor een zacht midden en een mooi gekarameliseerde buitenkant. Iets wat dus wél super lekker is. Dit frisse gerecht doet je misschien meer aan de lente dan aan de winter denken, maar de rode biet maakt het voor mij toch lekker winters. Dus, wie kan ik nog overtuigen in team Love?

ingredienten

  • 160 g bulgur
  • 600 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • handvol koriander
  • handvol munt
  • 200 g granaatappel (pitjes van 2 granaatappels ongeveer)
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 el lookpoeder
  • 1 el bbq kruiden
  • 1/2 tl ras el hanout
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 gekookte rode bieten
  • 4 el balsamico azijn
  • 3 el honing
  • Peper en zout
  • Feta (afwerking)
  • Griekse yoghurt (afwerking)

Bereiding

  • Kook de bulgur volgens de verpakking in de bouillon. Laat afkoelen van zodra de bulgur klaar is.
  • Snij de munt en koriander fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel. Meng dit alles onder de afgekoelde bulgur.
  • Meng de honing, balsamico azijn en wat peper en zout samen tot een marinade. Snij de gekookte rode biet in partjes. Laat deze gedurende 15 min marineren in de koelkast.
  • Meng het gehakt met de gedroogde kruiden (dus niet met de munt en koriander) en de fijngesneden sjalot. Maak balletjes van het gehakt. Bak de balletjes gaar in Solo Bakken en Braden. Rijg de balletjes op een satéstok.
  • Haal de rode biet uit de koelkast en bak deze kort aan in dezelfde pan als die van de balletjes. Bak elke zijde 2-3 min ongeveer.
  • Dresseer de bulgursalade met de balletjes. Werk af met de zoete rode biet en feta.
  • Werk af met een lepel Griekse yoghurt voor een extra frisse salade! Heb je het liever vegetarisch, vervang de spiesjes dan door gegrilde halloumi.

Geef een reactie