Je bekijkt nu Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies

Moederdag staat voor de deur, alé voor de niet-Antwerpenaren onder ons. Want die hebben nog tijd tot augustus.. Maar bon, ken je het gevoel dat je uw mama alles wil geven wat ze wil en je haar wil verwennen met mooie juweeltjes, bloemen, pralines, een etentje… Maar je portefeuille kan dat momenteel niet betalen? En zeker niet als ze enkele weken later ook verjaart? Wel, dat heb ik dus voor! Daarom ga ik haar morgen ‘verrassen’ (als ze dit niet leest) met heerlijke koekjes en een mooi boeketje bloemen. Want het is het gebaar dat telt, toch?

ingredienten

  • 100 gr boter
  • 75 gr Candico Kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 140 gr bloem
  • 100 gr chocolade druppels (of stukjes chocolade)
  • Snuifje zout

Bereiding

Receptje voor 20 koekjes ongeveer.

  • Klop boter en suiker goed romig. Voeg dan vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen. Bloem en zout kun je tegelijk toevoegen, kneed tot een mooi stevig koekdeeg.
  • Voeg de chocolate chips toe aan het deeg. Deze kun je erdoor kneden of mixen, zorg dat ze gelijkmatig door het deeg verdeeld zijn.
  • Maak een rol van het deeg, zorg dat hij ongeveer een doorsnede van 6 centimeter heeft. Wikkel de rol in keukenfolie en leg ze minimaal een uur in de koelkast.
  • Met een scherp mes snijd je de rol(len) deeg vervolgens in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 15 minuten op 180 graden goudbruin.
  • Laat ze even afkoelen op de plaat voordat je ze verplaatst naar een rooster.

Deze post is in samenwerking met Candico.  Uitgetest? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT! 

Geef een reactie