Christmas is coming: St. Môret kroketjes met tapenade

Christmas is coming: St. Môret kroketjes met tapenade

En het is weer bijna daar! Binnen exact 20 dagen is het Kerst, dus tijd voor feest en vooral tijd voor een uitgebreid feestmenu. Zoals ik al zei in het vorige gerechtje (de heerlijke warme camembert), is Kerst voor mij delen. Lekkere gerechtjes die je met vrienden en familie kan delen! Niet al te moeilijk, perfect op voorhand  te maken, maar vooral een bom van smaak.

Je kent ze wel, die kaasjes van St. Môret in het groene of rode pakketje. Ideaal als aperitief op tafel met de chips en olijfjes, maar des te beter in een origineel kroketje! Deze simpele versie van een kaaskroket is niet alleen kei gemakkelijk, je kan ze ook perfect op voorhand maken. Maak dit de dag of zelfs enkele dagen op voorhand en al wat je moet doen op de avond zelf is de kroketjes frituren. Ideaal dus!

ingredienten

  • 300 g St. Môret Apérifrais Provencale
  • 300 g St. Môret Apérifrais Italienne
  • 4 el water (2 el per smaak)
  • Peper en zout
  • 2 eieren
  • 100 g panko
  • 50 g paneermeel (of indien geen panko, dan 150 g paneermeel)
  • 100 g bloem
  • Plantaardige olie of frituurolie
  • 200 g zongedroogde tomaten
  • 1 teentje look
  • 50 g zwarte olijven
  • Handvol basilicum
  • Scheutje olijfolie

Bereiding

  • Meng de St. Môret kaasjes (per smaak), water, peper en zout onder elkaar met een keukenmachine. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  • Draai balletjes van het kaasmengsel. Eventueel kan je ze even bevriezen.
  • Kluts het ei los in een bord, doe het bloem in een ander bord en paneermeel en de panko in het derde bord. Haal elke kroket eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door de panko/paneermeel. Herhaal deze stap eventueel 2 keer om extra krokante kroketjes te krijgen.
  • Frituur de kroketjes in hete frituurolie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Voor de tapenade mix je alle ingrediënten samen in een keukenmachine. Indien nodig voeg je nog een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
  • Serveer als hapje of als voorgerecht met een salade.

Geef een reactie