Frisse erwten-munt spread

Frisse erwten-munt spread

Boterham met kaas, hesp, of gewoon choco allemaal super lekker, maar soms wil je eens iets nieuws! Dit frisse en toch wel gezonde broodbeleg was een heel toevallige ontdekking. Meestal puilt je diepvries uit met een divers aanbod van groentjes. Erwten zijn er een van! Combineer deze erwten met een beetje munt en parmezaan en je hebt een heerlijke erwten-munt spread. Verrassend, maar zo lekker!! Nieuwe maand, nieuwe Bonduelle challenge namelijk de #alldayveggieschallenge. De maand September staat in het teken van All Day Veggies, oftewel: meer groenten eten gedurende de hele dag! Het kan soms lastig zijn om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te voldoen, maar als je het vaker op een dag eet in plaats van alleen ‘s avonds is dit een makkie! De jonge diepvries doperwtjes van Bonduelle zijn hier dus ideaal voor. Dit peulvruchtje is met haar zachte smaak verrassend lekker. Ze worden direct na oogst los ingevroren. Zo behouden ze hun lekkere smaak en bite en zijn ze rijk aan vezels en vitamine C. Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT.

ingredienten

  • 100 g ontdooide diepvries erwtjes (Bonduelle)
  • 1 teentje look
  • 1 tl tahini
  • 1 tl olijfolie
  • 1/2 limoen
  • Handvol parmezaan
  • Handvol munt
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Geitenkaas (afwerking)
  • Brood
  •  

Bereiding

  • Giet kokend heet water over de bevroren diepvries erwten laat dit heel even staan.
  • Gooi alle ingrediënten in een blender en mix tot een mooi geheel.
  • Grill twee sneden brood in een grillpan met wat olijfolie.
  • Werk af met stukjes geitenkaas en eventueel met wat parmaham.

Geef een reactie