Galette met geitenkaas en appel

Galette met geitenkaas en appel

Het is HERFST!! Of ja, dat zou het toch moeten zijn. Want de eerste dagen van oktober was het heerlijk herfstweer, en daarmee bedoel ik dan: zonnetje, dikke trui of jas voor de herfstkou en prachtige herfstkleuren overal waar je kijkt. Maar de afgelopen dagen waan ik mij eerder terug in het midden van de zomer! Tropische temperaturen, blote benen en vooral veel terrasjes. Toch ben ik mentaal al in de herfst, dus moet mijn keuken volgen. Sommige recepten zijn onlosmakelijk verbonden aan een bepaald seizoen, en dit receptje is er zo een van. Geef toe, op een mistige dag kan je na een flinke wandeling in het bos écht genieten van een lekkere en gezellige maaltijd. Deze galette is dan perfect om terug op te warmen. Het zoutige van de prosciutto, het zoete van de appel en smeuïge geitenkaas om alles af te werken. Laat die temperaturen buiten maar de hoogte in gaan, in mijn hoofd is het toch al Herfst!

ingredienten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg het kruimeldeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  • Bestrijk het deeg met uien- of vijgenconfituur en laat een boord van 4 cm vrij.
  • Spoel de appels, verwijder het klokhuis en snij in plakjes, met de schil er nog aan. Leg ze op de galette en laat wederom een boord van 4 cm vrij.
  • Leg de prosciutto op de galette en werk af met verkruimelde geitenkaas. Sprenkel er wat honing en tijm over. Plooi de galette naar binnen aan de randen. Bestrijk de randen met eidooier.
  • Bak de galette in 35 minuten goudbruin in de oven.
  •  

Geef een reactie