Gelakte ribbetjes met honing

Gelakte ribbetjes met honing

De zomer loopt jammer genoeg stilaan op zijn einde, wat betekent dat ik even terugblik naar een van mijn favo BBQ receptjes van deze zomer. Je kan dit receptje klaarmaken op de BBQ of zelfs in de oven (ik deed het in de oven). Hoewel hamburgers, worstjes en steak en altijd hun plaats zullen hebben, heb ik gemerkt dat ribbetjes toch ook een speciaal plekje hebben in ons hart! Dus ter ere van de zomer, de eindeloze bbq’s en geweldige momentjes met vrienden waarbij je weer veel te veel had gegeten: deze heerlijke ribbetjes.

Deze post is in samenwerking met Meli.

ingredienten

  • 500 g ribbetjes
  • 4 el honing
  • 2 el smokey chipotle saus of curryketchup (verkrijgbaar in AH)
  • 2 el mosterd
  • snuifje cayennepeper
  • 500 g krielaardappelen
  • 4 el olijfolie
  • snuifje peper en zout
  • gedroogde rozemarijn en tijm
  • 100 g gemengde salade
  • 50 g geraspte wortel
  • 50 g fijngesneden radijs
  • 1 fijngesneden rode zoete appel
  • 2 el Griekse yoghurt

Bereiding

VOOR DE RIBBETJES

  • Maak een marinade 4 el honing, de smokey chipotle,  1 el mosterd en de cayennepeper te mengen. Breng op smaak met een beetje zout. Smeer de ribs rijkelijk in met de marinade en dek af met folie. Laat dit minimaal een uur staan. Bewaar de marinade die je over hebt om achteraf nog wat te soppen.
  • Verwarm de oven voor op 130 graden.
  • Leg de spareribs op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet een scheutje water op de bakplaat, dit zorgt voor stoom. Gaar ze minstens 30 min op 170 graden. Smeer ze tussentijds nogmaals in met de resterende marinade.
    • Serveer de spareribs met de rest van de marinade en de aardappelen.
    VOOR DE AARDAPPELEN
  • Spoel de krielaardappelen zorgvuldig, zodat je ze ongeschild kan gebruiken. Grotere aardappelen snij je in grove partjes.
  • Doe de aardappelen in een overschaal en er enkele takjes rozemarijn en tijm bij. Kruid de patatjes met peper en zout. Schenk er een goeie scheut olijfolie over. Gaar de aardappelen in een oven van 170°C,  gedurende 25 min.

VOOR DE SALADE

  • Meng de salade, wortel, radijs en appel in een kom met een beetje olijfolie en peper en zout.
  • Meng 2 el olijfolie, 1 el mosterd, 2 el honing, de Griekse yoghurt en wat peper met een garde tot je een mooie dressing krijgt.

Geef een reactie