Gezonde groene smoothie

Gezonde groene smoothie

In de vorige post konden jullie lezen dat ik enkele producten van Boretti mocht testen, wel we zijn beland aan nummer twee: De Boretti Nutri Frulli Blender. ’s Morgens kan ik echt genieten van een lekkere smoothiebowl of een frisse smoothie on the go, wanneer ik net iets minder tijd heb. Thuis heb ik dan ook een blender staan die toch al enkele jaren meegaat. Toch leek het mij fijn om deze blender van Boretti te testen. Zeker omdat hij speciaal gemaakt is voor smoothies. Allereerst is de Nutri Frulli een blender met een krachtige motor van 1000W. Dit zegt je misschien niet veel (mij ook niet hoor), maar het doet wel zeker zijn werk! Bij de blender worden twee bekers (0,6L en 0,8L ) met afsluitbare drinktuit meegeleverd, perfect voor als je een smoothie wil meenemen op de trein, in je auto of naar de les. Wanneer je klaar bent met blenden, plaats je de afsluitbare drinktuit op de beker en neem je je vers gemaakte smoothie of shake mee voor onderweg. Daarnaast mixt de blender ijsblokjes, noten en bevroren fruit zonder problemen waardoor je niet achterblijft met die vervelende stukjes in je smoothie. De blender is dan ook geschikt voor smoothies, shakes, sauzen, tapenades, en ga zo maar door. Prijs: 99,95 EUR Conclusie: Als je op zoek bent naar een blender voor je smoothies en sauzen, dan raad ik deze toch wel aan. De meeste blenders zijn vaak heel groot en lastig op te bergen, maar deze is toch een beetje kleiner en dus handig om te bewaren. De bekers die je erbij krijgt voor on-the-go zijn ideaal voor drukke studenten, mensen die naar hun werk moeten of de pendelaars onder ons.

Veel van ons (mezelf inbegrepen!) beginnen na de feestdagen meteen met een iets gezondere levensstijl. Voor mij was de belangrijkste stap: geen alcohol deze maand. Maar ik probeer ook veel bewuster om te gaan met mijn voeding. Een van mijn favoriete receptjes is dan ook mijn groene smoothie, een go-to receptje als je niet te lang in de keuken wil staan, maar toch je dosis vitaminen wil binnenkrijgen. De groene kleur is voor sommigen misschien wat ongewoon, maar laat je zeker niet afschrikken hierdoor. Het toevoegen van spinazie en munt werkt alleen maar in je voordeel! Het is een eenvoudige groene smoothie voor beginners die van nature gezoet is met fruit (geen toegevoegde suikers) en vol zit met groen en eiwit! Wat heb je allemaal nodig? Stap 1: Bananen Naar mijn mening zijn bananen een essentieel ingrediënt om de beste groene smoothies te maken, voor zowel een natuurlijke zoetheid als een romige textuur. Laat de bananen rijpen en snijd ze dan in tweeën of in drieën. Bewaar ze in de diepvries tot je ze nodig hebt. Stap 2: Groen Als je dit recept als beginner maakt, dan raad ik je aan om het te houden bij spinazie als de groene groente. Hier zijn andere suggesties: boerenkool, selder, Romeinse sla, snijbiet… Ik voeg ook altijd een beetje munt toe om het geheel wat frisser te maken. Stap 3: Iets vloeibaar Bij het maken van een groene smoothie is het belangrijk om altijd eerst de vloeibare ingrediënten in de blender te doen. Dit zorgt ervoor dat de andere ingrediënten niet vast komen te zitten onder de bladen! Ik gebruik altijd een soort van niet-zuivelachtige melk in mijn groene smoothies, omdat ik vind dat het de beste smaak en textuur geeft. Er zijn echter veel verschillende opties: – Amandelmelk (mijn persoonlijke favoriet) – Kokosmelk – Havermelk – Kokoswater Stap 4: Extra’s Dit zijn dingen je niet per se hoeft toe te voegen, maar die mij wel de nodige extra vitaminen geven. Daarnaast zorgen deze extra’s voor het verzadigd gevoel dat je wel nodig hebt ’s morgens. Ik voeg altijd pindakaas, proteïne poeder en havermout toe. Maar hier kan je ook weer eindeloos variëren: – Gemalen lijnzaad – een dosis Omega 3 – Acai Berry poeder – anti-oxidanten! – Rauwe cacaonibs – een gezonde manier om een beetje chocolade toe te voegen! – Kaneel – ontstekingsremmend en heerlijk!

ingredienten

  • 1 bevroren banaan, in stukjes
  • 1 groene kiwi, gesneden
  • 1 el pindakaas
  • 10 blaadjes munt
  • 200 ml amandelmelk
  • 50 g havermout
  • Handvol spinazie
  • 1 el proteïnepoeder (naar keuze, optioneel)

Bereiding

  • Combineer alle ingrediënten in de blender. Begin met de melk, vervolgens de spinazie en munt, ten slotte het fruit en de extra’s (pindakaas, havermout, proteïnepoeder).
  • Mix tot een gladde massa.
  • Voeg water of nog wat amandelmelk toe indien het te dik is.
  • Schenk in glazen en serveer.

Geef een reactie