Gorgonzola met druiven crostini’s

Gorgonzola met druiven crostini’s

Het is beslist, alles is beter op toast! Of je nu hartig of zoet gaat, bruschetta en crostini zijn altijd een hit. Het brood fungeert als een soort van ingebouwd bord, waardoor ze perfect zijn als finger food voor tijdens een etentje, én de variëteit aan toppings is bijna eindeloos. Perfect dus voor een Paasbrunch morgen, of voor een apéro momentje op je terras thuis.

ingredienten

  • 100 g gorgonzola
  • 20 g noten naar keuze, in stukjes gesneden
  • 30 g pompoenpitten
  • 150 g rode druiven, pitloos
  • 15 g rucola (handvol)
  • 1/2 Ciabattabrood, in stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 el balsamico azijn
  • Peper en grof zeezout
  • Honing (afwerking)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Haal de druiven van de takjes en meng ze met 1 el olijfolie en 1 el balsamico. Plaats de druiven in een ovenschaal en werk af met zeezout en peper. Plaats in de voorverwarmde oven voor 25 min.
  • Meng de rucola met 1 el olijfolie en een 1/2 el balsamico. Kruid met peper en zout.
  • Snij de ciabatta in stukjes. Verwarm een grillpan met wat olijfolie en grill de ciabatta langs beide kanten krokant.
  • Rooster de noten en de pompoenpitten kort in dezelfde pan.
  • Werk elke bruschetta af met gorgonzola, rucola, pompoenpitten, geroosterde druiven en een beetje honing.
UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT! 

Geef een reactie