Je bekijkt nu Heerlijk notenbrood

Heerlijk notenbrood

Ik eet super graag brood, maar de afgelopen maanden probeer ik er wel op te letten dat ik net iets minder brood eet per week. Ik ging daarom op zoek naar enkele alternatieven voor brood zoals o.a. de havermoutbroodjes, maar dit is toch ook wel een topper moet ik toegeven. Notenbrood met kaas, notenbrood met choco, notenbrood met confituur of zelfs notenbrood met yoghurt en honing (jaja, het kan!). Het is een voor een echt super lekker, maar ik had nog nooit brood gemaakt dus zocht ik naar een alternatief voor brood, maar iets wat toch een brood-achtige consistentie had. Mijn vriend was verschrikkelijk sceptisch toen ik hem vertelde over dit notenbrood/cake, en ik dacht, oei zoveel noten dat zal wel weer duur worden. Maar wow, ik zal je wat vertellen. Het is elke cent waard voor die noten en zaden. Goeie tip: koop je noten bij de notenshop (not sponsored!), die zijn vaak een pak goedkoper dan die in de supermarkten en de levering is super snel.

Zoals ik al zei, is het fijne van dit brood dat je het kan combineren met talloze combinaties! Mijn favorieten? Kaas en vijgen of yoghurt en honing. Ik gebruikte traditiegetrouw de vastere honing van Meli. Die is ideaal om te smeren op je boterham!

ingredienten

  • 170 g volkoren meel
  • 120 g dadels
  • 120 gedroogde vijgen
  • 30 g zonnebloempitten
  • 30 g pompoenpitten
  • 30 g lijnzaad
  • 100 g noten in stukjes (vb. pecan, amandelen, cashews, pistache,..)
  • 4 eieren
  • 4 el kokosolie, gesmolten
  • 100 ml plantaardige variant van melk (vb. amandelmelk, havermelk,..)
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuifje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef het meel en meng vervolgens samen met het bakpoeder en het zout.
  • Snij de dadels en gedroogde vijgen in kleine stukjes en hak de noten grof.
  • Meng de dadels, vijgen, noten, pitten en lijnzaad door het meel.
  • Klop in een andere kom de eieren luchtig en meng de gesmolten kokosolie en melk erdoor.
  • Meng dit met een spatel door de kom met meel. Schep goed om tot het goed gemengd is en je geen meel meer ziet.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en bak het brood in 50 minuten gaar in het midden van de oven.
  • Laat even afkoelen en geniet daarna met een beetje boter en honing.
  • ENJOY!!

Geef een reactie