Honingwafels met mango

Honingwafels met mango

Er zijn maar weinig dingen die perfecter zijn dan een perfect rijpe mango. Ik ben dol op mango en ik ben altijd op zoek naar nieuwe en spannende manieren om ze te gebruiken. Ik moet zeggen dat ik ook tevreden ben om ze gewoon allemaal zelf op te eten, wat mijn favoriete manier is! Dit is een geweldig basisrecept als je toevallig niet van mango houdt ook, je kan ze gewoon vervangen door eender welk fruit. Of nog beter, voeg chocoladestukjes toe aan je deeg!  Mijn smaaktesters aka the boyfriend en de vriendinnen waren allemaal erg blij, dus dan ben ik ook content!

ingredienten

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 6 el bloem
  • 4 el melk
  • 2 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl vanilleextract
  • Mango (afwerking)
  • Kokosschilfers (afwerking)

Bereiding

  • Plet de banaan.
  • Meng alle droge ingrediënten bij elkaar: bloem, kaneel, bakpoeder.
  • In een andere kom klop je de eieren op tot een luchtige massa.
  • Meng de melk met de banaan, vanille en de honing.
  • Verwarm het wafelijzer.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte. Als laatste voeg je het eiermengsel toe. Mix tot er een mooie dikke, maar vloeibare massa ontstaat.
  • Bak de wafels in de wafelijzer goudbruin
  • Snij de mango in stukjes. Werk af met de kokosschilfers.
  • Serveer alles nu samen!

Geef een reactie