Hummus van geroosterde butternut en gegrilde paprika

Hummus van geroosterde butternut en gegrilde paprika

Oktober, de maand van comfortfood, lange herfstwandelingen en een overvloed aan pompoen. Telkens weer ben ik verbaasd als ik zie hoeveel soorten pompoen er eigenlijk wel niet bestaan, zoveel smaken en zoveel prachtige kleuren. Ja, het is leuk om een pompoen te gebruiken voor Halloween, maar in een gerechtje is des te beter! Oké, ik moet het toegeven, dit jaar was mijn eerste jaar dat ik zelf iets met al die pompoenen deed. Ik eet het super graag, maar al die jaren was pompoen voor mij gewoon een sierstuk voor Halloween. Dit jaar bracht ik daar EINDELIJK verandering in. Dus bij deze, een heerlijke, smeuïge en vooral super gemakkelijke butternut hummus met gegrilde paprika.

ingredienten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de butternut in stukken. Je moet deze niet persé schillen, maar ik schilde mijn butternut wel op voorhand. Je moet voor dit receptje maar 200 g pompoen hebben, dus snij de rest in stukjes en vries deze gewoon in!
  • Drizzle wat olijfolie over de pompoen en bestrooi met wat peper en zout. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven. De laatste 10 min leg je de gegrilde paprika mee op de bakplaat of in de ovenschaal.
  • Laat de pompoen en paprika afkoelen. Pureer de pompoen met de kikkererwten, gegrilde paprika, de knoflook, het citroensap, tahini en alle kruiden glad in de kom van je keukenmachine.
  • Rooster ondertussen nog enkele kikkererwten met wat peper en zout en een beetje olijfolie in de oven. Wanneer de kikkererwten krokant zijn (+/- 7 min) haal je ze er uit en laat je deze afkoelen.
  • Garneer de hummus met de geroosterde kikkererwten, pompoenpitjes, verkruimelde feta, munt en wat olijfolie. Heerlijk met wraps of crackers.

Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT. 

Geef een reactie