I’m bananas for you: Bananenbrood feest

I’m bananas for you: Bananenbrood feest

Ik krijg geregeld mailtjes voor leuke samenwerkingen of om producten te testen, maar dit was er toch eentje dat ik heel speciaal vond! Arthur & the Sisters werd opgericht door Josephine en Charlotte Clarys. In 2015 verloren ze hun broer, Arthur Clarys, en begonnen ze dit avontuur als verwerking. Het merk is volledig geïnspireerd op Arthur, hij is de rode draad doorheen de producten en de bedrijfsfilosofie. Als kotstudent vergat hij vaak te ontbijten of kocht hij snel iets onderweg. Verzot op de bakkunsten van zijn zussen vroeg hij hen om ontbijtjes voor hem klaar te maken. En zo geschiedde! Het verhaal van Arthur & The Sisters is er eentje van twee zussen die de droom van hun broer waarmaakte, en ik ben er van overtuigd dat hij trots toekijkt.

The Sisters bakkits zijn 100% biologisch, 100% volkoren & 100% Belgisch. Ze werken enkel met volkoren oergranen (tarwevrij) en voegen geen (geraffineerde) suikers of additieven toe. Eigenlijk toegegeven, hier is niet veel koken aan. Maar geef toe, voor velen onder ons die weinig tijd hebben, is dit toch écht ideaal! Hieronder zal ik telkens er bij zetten of de extra ingrediënten voor de walnotenversie zijn (WB) of voor de chocoladeversie (CB)!

ingredienten

  • 1x bananenbroodmix van Arthur & The Sisters (de chocolade OF de walnoten)
  • 1 yoghurtje (WB)
  • 2 eieren (WB)
  • 3 el olijfolie (WB)
  • 8 rijpe bananen (WB + CB – 4 elk)
  • 250 ml plantaardige melk (CB)

Bereiding

Voor het chocolade bananenbrood (CB)

  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en warm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de plantaardige melk samen met de bananen in een grote mengkom.
  • Voeg de bananenbroodmix toe en roer goed door met een vork.
  • Voeg de chocodrops toe en roer ze kort door het deeg.
  • Giet het deeg in de cakevorm. Plaats de cake in de oven en bak voor 35 min.
  • Laat ze na het bakken nog even afkoelen.

Voor het walnoten-bananenbrood (WB)

  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en warm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de walnoten fijn. Doe de yoghurt, bananen, eieren en olijfolie in een kom en mix glad.
  • Voeg de bananenbroodmix toe en roer goed door met een vork.
  • Voeg de chocodrops en walnoten toe en roer ze kort door het deeg.
  • Giet het deeg in de cakevorm. Plaats de cake in de oven en bak voor 45-50 min.
  • Laat ze na het bakken nog even afkoelen.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie