Mini hamburger met appel

Mini hamburger met appel

De lancering van het nieuwe magazine Endless magazine is nog niet zo lang geleden. Claimy van @weddingdept en Yaira van @studiophylicia hebben een jaar mega hard gewerkt aan een nieuwe bridal magazine. En hij is klaar! Gedrukt! Met Endless Magazine richten ze zich op een niche zoals geen één ander trouwmagazine in Nederland en België dat doet. Dit door hun authentieke kijk op bruiloften, de liefde en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen mocht ik model staan voor een van hun shoots, ook mocht ik enkele receptjes uitwerken voor het tijdschrift.

De opdracht die ik kreeg was: verzin een hapje voor op een trouw dat je kan pairen met een lekkere cocktail of mocktail. En zo geschiedde, per seizoen maakte ik een passend receptje. Deze mini hamburger volledig in het teken van de herfst is mijn favoriet. De appel is de ster van dit gerechtje en dat proef je ook terug in de heerlijke appel kaneel mocktail die echt net als een appeltaart smaakt. Het klinkt misschien een beetje gek, hamburgers met appel, maar de combinatie is echt geslaagd! Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT.

ingredienten

  • 4 mini hamburgers (25 g, bij AH)
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 50 g rucola
  • 1 appel (fijngesneden)
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 4 kleine hamburgerbroodjes
  • 2 el honing
  • 2 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Indien je de hamburgers zelf maakt, kijk dan eventjes naar de opmerking hieronder. Je kan ze ook steeds voorgemaakt kopen.
  • Verhit de boter in de pan en bak de hamburgertjes in 4 minuten bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Leg ze daarna op een bakplaat. Ondertussen bak je de spek lekker krokant. Snijd beide plakken cheddarkaas in 4 stukken en leg op de hamburgertjes. Zet ze 5 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.
  • Meng de honing, mosterd en olijfolie tot een homogene dressing. Voeg peper en zout toe.
  • Snij ondertussen de broodjes door. Leg op ieder broodje een mini hamburgertjes met kaas. Leg daarop een plakje spek. Snijd de appel in fijne repen en verdeel over de hamburgertjes. Werk af met rucola en tenslotte de honing mosterd dressing.
  • Dek af met de bovenzijde van de broodjes en steek er een tapasprikker is.

OPM: Zelf hamburgers maken Ingrediënten: 100 g gehakt ½ sjalot (fijngesnipperd) 1 klein ei losgeklopt 30 g paneermeel Peper en zout Meng het gehakt met de sjalot, kruiden, het ei en paneermeel tot een homogeen geheel. Kruid met peper en zout. Maak er 4 balletjes van die je iets platter maakt tot hamburgers. Laat ze 30 minuten rusten in de koelkast. 

Geef een reactie