Paasbrunch met een twist

Paasbrunch met een twist

Pasen staat weer voor de deur, en dat betekent niet alleen paaseieren rapen, maar ook gezellig brunchen! Dit jaar mocht ik samen met Danerolles een superfijne workshop geven voor enkele “mom-bloggers”, waarbij we heel wat lekkers op tafel toverden. Nét op tijd voor Pasen ;-). 

Misschien ken je Danerolles al sinds je kindertijd (zoals ik) of misschien is het een volledig nieuwe ontdekking. Eén ding is zeker, het verse deeg uit blik is écht mijn redder in nood op een luie zaterdag of zondag. Deeg uitrollen, beleggen met wat lekkers, even in de oven en genieten maar! Je kan kiezen tussen croissants, chocoladebroodjes en cinnamon rolls. Dus zeker en vast voor ieder wat wils! 

 
 
 
 
 

Mini chocolade babka’s

Voor 6 stuks 

Hartige roll 

Voor 2 grote rolls (4 personen)

  • 2 blikjes Danerolles Croissants classic
  • 100 g verse pesto 
  • 50 g Italiaanse ham 
  • 100 g geraspte mozzarella
  • Handvol verse basilicum 
  • 1 ei
  • 2 tl sesamzaadjes 

Bereiding Mini chocolade babka's

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Open de verpakking (je kan de instructies op de achterzijde terugvinden) en rol het deeg uit.
  • Snijd de driehoekjes los zodat je in totaal 6 driehoekjes voor je hebt liggen. 
  • Besmeer 3 van deze driehoekjes met chocoladepasta en leg telkens een leeg driehoekje er boven op. Druk goed aan.
  • Maak twee inkepingen in het breedste deel van de driehoekjes, zodat je drie afzonderlijke beentjes krijgt (zie foto). 
  • Geef vervolgens telkens een twist aan de beentjes door er aan te draaien en knoop ze los in elkaar tot je een mooi knoopje krijgt. 
  • Herhaal deze bovenstaande stappen ook met je tweede blikje. 
  • Hak de pecan- of pistachenootjes fijn.
  • Klop je ei los en bestrijk je babka’s telkens met een beetje ei. Werk af met de fijngesneden noten.
  • Plaats de mini babka’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze goudbruin af in 15-18 minuten. Garneer met poedersuiker en serveer.
  • Smakelijk! 
 

Bereiding hartige rolls

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Open de verpakkingen (je kan de instructies op de achterzijde terugvinden) en rol het deeg telkens uit.
  • In plaats van deze keer de driehoeken los te snijden, duw je de aangegeven stippellijnen voorzichtig dicht met je duimen, zodat je telkens een egaal stuk croissantdeeg krijgt.
  • Besmeer de rechthoeken telkens met de pesto. Verdeel de Italiaanse ham over de twee rechthoeken en werk af met geraspte mozzarella en verse basilicum. 
  • Rol de rechthoeken op tot je weer elke keer een lange worst krijgt (zie foto). Probeer de naden goed te sluiten zodat er niet te veel van de vulling verloren gaat. 
  • Snijd vervolgens de lange worst doormidden (zie foto). Geen zorgen, het is normaal dat dit wat moeilijker verloopt ;-). 
  • Vlecht de twee opengesneden helften tot een mooie vlecht, die je vervolgens oprolt. Herhaal dit voor de tweede roll. 
  • Plaats de roll nu in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant telkens met een losgeklopt ei en werk af met sesamzaadjes.
  • Bak gedurende 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Serveer warm en geniet ervan ;-).

Geen fan van pesto? Vervang dit dan door kruidenkaas met gerookte zalm en verse spinazie of geitenkaas met spekjes. 

 

Geef een antwoord