Picknick for two: Crostini met bieslook en tomaat

Picknick for two: Crostini met bieslook en tomaat

Zoals je al reeds kon lezen is het vandaag WORLD PICNIC DAY en dat vier ik met wel liefst drie lekkere en vooral gemakkelijke receptjes die ideaal zijn voor je picknick. Samen met St. Môret ging ik op zoek naar leuke combinaties die niet veel tijd in beslag nemen. Ik hou echt echt echt van picknicken. Je kan je rugzak inpakken met een broodje, wat water en urenlang wandelen. Of, je kunt alles inpakken in een mooie mand en dan in het midden van een weiland genieten van je picknickpartner en de omgeving natuurlijk. Hoe dan ook, ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat eten vooral goed smaakt als het in de natuur wordt gegeten haha!  Deze crostini’s kan je ter plekke samenstellen door gewoon alle onderdelen apart mee te nemen. Maak gewoon de toastjes al op voorhand en snij de tomaten al fijn. En voila!

ingredienten

  • 150 g kerstomaatjes
  • 1/2 stokbrood of 1 picolo
  • 1 teentje look
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout
  • St. Môret Mousse Bieslook
  • Basilicum (afwerking)

Bereiding

Deze post is in samenwerking met St. Môret

  • Zet de grill functie aan in je oven.
  • Snij een klein stokbrood (picolo) in stukken.
  • Wrijf in met de olijfolie en een teentje look.
  • Plaats onder de grill tot ze goudbruin zijn.
  • Snij de kerstomaat in kleine stukjes. Voeg olijfolie, peper en zout, basilicum en een beetje look toe.
  • Haal de crostini’s uit de oven en besmeer met St. Môret Mousse Bieslook.
  • Werk af met de tomaatjes.

Geef een reactie