Picknick for two: Frisse komkommersalade

Picknick for two: Frisse komkommersalade

De lente is volop aanwezig (al zou je het soms niet zeggen) en de zomer hangt in de lucht. Het is de laatste tijd nogal warm geweest, en dan weer opeens heel herfstig. Maar de afgelopen dagen heeft de zon eindelijk de bovenhand genomen waardoor ik het gevoel heb dat ik minder tijd in een warme keuken wil doorbrengen en dus meer naar buiten ga. Door dit weer heb ik ook eerder zin in een lichte en eenvoudige maaltijd. En wat is er leuker dan er een gezellige picknick aan te koppelen? Want vandaag is het namelijk WORLD PICNIC DAY!! Oké, ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar geef toe dat het perfect is met dit zomerse weer. Ik heb een aantal zeer lekkere salades in mijn receptenboekje staan, maar deze is ideaal als je snel iets op tafel wil toveren. Samen met de lekkere en vooral smeuïge St. Môret kaasjes heb je in no time iets heerlijk op tafel staan. Het is perfect voor een zomerlunch en is zo eenvoudig bij elkaar te stellen. Wijntje iemand?

ingredienten

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 pakje St. Môret Apérifrais Provençale OF Feta
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje xeresazijn
  • Peper en zout
  • Verse munt (afwerking)

Bereiding

Deze post is in samenwerking met St. Môret

  • Snij de komkommer in schijfjes. Snij de rode ui in ringen.
  • Voeg de olijfolie en een scheutje azijn toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de St. Môret kaasjes toe (of eventueel feta).
  • Werk af met verse munt.

Geef een reactie