Je bekijkt nu Plaattaart met butternut, prosciutto, cheddar en gegrilde courgette

Plaattaart met butternut, prosciutto, cheddar en gegrilde courgette

Overschotjes, you’ve got to love them! Ik kreeg enkele dagen geleden een grote butternut in mijn brievenbus. Ja, niet echt in mijn brievenbus want dit past er natuurlijk niet in, maar ik kreeg dus een heel pakket vol met heerlijke herfstlekkernijen. En een van die dingen was een grote butternut pompoen. Zelf gebruik ik niet snel pompoen in de keuken, maar deze keer was het anders. Het was weer zo een dag dat je vanalles in je koelkast hebt, maar toch ook precies niets. Dus dan begin ik te puzzelen en te zoeken naar smaken die bij elkaar passen. Mijn vriend bleef eten en ik wou er eerlijk gezegd niet zoveel tijd in steken. We hadden een drukke dag gehad, dus dan wil je gewoon lekker in de zetel ploffen en weer de zoveelste Netflix serie bingewatchen. Dus een pakje bladerdeeg (gouden tip: koop dit direct in grote hoeveelheden en vries dit in), overschotjes groenten, laatste plakjes cheddarkaas en prosciutto en de heerlijke courgette van Bonduelle. De challenges van Bonduelle dagen mij elke maand weer uit om uit mijn comfortzone te komen en weer out of the box te denken. Deze maand is het de #gegrildegroentenchallenge. Ik testte twee van hun diepvriesgroenten. De gegrilde paprika én de gegrilde courgette. De verse courgette van Bonduelle wordt direct na de oogst gegrild en ingevroren. Ze is lichtjes gekruid met lookpoeder, peper en zout waardoor je er echt niets meer aan moet doen. Ze behouden de pure smaak en een lekkere bite. Klaar in 5 minuten! Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT

ingredienten

  • 400 g pompoen
  • 150 g gegrilde courgette (van Bonduelle)
  • 2 rode uien
  • 3 plakjes cheddarkaas
  • 4 plakjes prosciutto
  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Doe dit in een kom. De rest van de pompoen kan je invriezen voor andere receptjes.
  • Kruid de pompoen met peper, zout.
  • Bak de pompoen kort aan in een pan met wat olijfolie. Zo is de pompoen minder hard als hij de oven in gaat.
  • Pel de rode uien en snijd deze in partjes. Voeg dit bij de pompoen.
  • Rol de lap bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bekleed het deeg eerst met de plakjes kaas en ham. Verdeel daarna de groente over het bladerdeeg.
  • Bak de plaattaart in ongeveer 20 minuten goudbruin. Wordt de taart te donker, dek deze dan tussentijds af met wat aluminiumfolie.
  • Smakelijk!

Geef een reactie