Poke bowl met krokante vis

Poke bowl met krokante vis

Aardappelpuree, spinazie en fish sticks. Een klassieker die gedurende mijn kindertijd regelmatig op tafel verscheen. Helaas werd de liefde voor fish sticks op de een of andere manier opgeborgen van zodra ik de leeftijd van 12 jaar bereikte, en verscheen deze lekkernij – helaas – enkel nog tijdens het jaarlijkse Chiro kamp op mijn bord.
 
 

ingredienten

  • 125 g sushirijst of gewone rijst 
  • 150 g komkommer, in blokjes gesneden
  • 125 g wakame (zeewier) 
  • 1 mango, in stukjes gesneden
  • 150 g edamamebonen 
  • 1 avocado, gesneden 
  • 6 Fish Sticks à l’Ancienne van Iglo
  • 1 el mayonaise 
  • 1 el sriracha 
  • Sesamzaadjes, afwerking 
  • Geroosterde ajuintjes, afwerking 
  • Sojasaus, naar smaak 

Bereiding

  • Kook de sushi rijst of de gewone rijst via de instructies op de verpakking. Je kan ook rijst van de avond voordien gebruiken. 
  • Snij de groenten. 
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de diepvries Fish Sticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze in het midden van de heteluchtoven gedurende 15 minuten. Draai de Fish Sticks na 10 minuten om. OF verwarm de airfryer voor op 180°C. Leg de diepvries Fish Sticks in de airfryer en bak gedurende 8 minuten.
  • Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha tot een sausje. Indien het geheel te pittig is, kan je steeds een beetje yoghurt toevoegen. 
  • Stel de poké bowl samen: begin met de rijst, de gesneden groentjes, de Fish Sticks en werk af met wat sojasaus, de srirachamayonaise, geroosterde uitjes en sesamzaadjes. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie