Pompelmoes, wortel, sinaasappel sap

Pompelmoes, wortel, sinaasappel sap

Het weer van de afgelopen dagen is zeer moeilijk te voorspellen, het ene moment is het super warm en het andere is het weer ijskoud. Ik ben dus weer heel verkouden, en kon wel wat extra vitamines gebruiken! Om mij de nodige energieboost te geven, maakte ik vorig weekend een lekker sapje met pompelmoes, wortel, sinaasappel en appel. Lekker, fris, en vooral heel gezond! Want, ik gebruikte mijn nieuwe slowjuicer van Byzoo. Een slowjuicer perst op een koude en langzame manier al het sap uit groenten en fruit. Je maakt op die manier optimaal gebruik van de vitamines die vlak onder de schil zitten. De slowjuicer perst zo het sap langzaam uit groenten en fruit, in tegenstelling tot een sapcentrifuge die groenten en fruit vermaalt en het sap eruit “slingert”. De naam zegt het ook eigenlijk al; een slowjuicer maakt op een slow manier sap dat niet hoog verhit wordt en dus meer vitamines bevat!

Toen ik de vraag ontving of ik de slowjuicer van Byzoo wilde testen, twijfelde ik geen seconde. Een echte slowjuicer stond namelijk al jaren op mijn wishlist. Ik gebruikte eigenlijk altijd de oude sapcentrifuge die al jaren in de kast stond. Die maakt wel lekkere sapjes, maar een slowjuicer heeft wel een aantal voordelen als je hem vergelijkt met een sapcentrifuge. De slowjuicer heeft namelijk een extra grote vulopening waardoor je groenten en fruit niet eerst in stukjes moet snijden. Je kunt ze er zo in gooien! Oh en nog iets super handig, door water in de vulopening te doen en het apparaat aan te zetten, zal de slowjuicer zichzelf schoonmaken. Hoe handig is dat? De overige onderdelen moet je wel met de hand schoonmaken (duurt niet lang hoor)! Conclusie: ik ben fan haha! Ja, het is een grote investering (+/- 350 euro) maar wel één waar je nog jaren van kan genieten.

 

ingredienten

  • 5 pompelmoezen
  • 4 wortels
  • 3 sinaasappels
  • 2 rode appels

Bereiding

  • Snij de sinaasappels en pompelmoezen in twee en verwijder de schil.
  • Snij de uiteinden van de wortelen en hak ze grofweg in stukken.
  • Snij de appels in vier delen.
  • Plaats alles in de slow juicer, en laat het zijn werk doen.
  • Giet het in glazen en drink het meteen op, of zet het fris in de koelkast!

Geef een reactie