Salade avocado, kip & St. Môret

Salade avocado, kip & St. Môret

Ik geef het toe, een salade kan soms heel saai zijn. Veel mensen hebben ook een fout beeld als je praat over een gezond slaatje.. Maar ik ga je met deze heerlijke salade het tegendeel bewijzen! Voor St. Môret ontwikkelde ik enkele leuke brunchgerechtjes, zoals je al kon lezen in een vorige post. Deze keer werkte ik met bijna dezelfde ingrediënten, maar gaf ik er toch weer een leuke #Helenkookt-twist aan! Ik ben een grote fan van kaas in een salade. Denk maar aan geitenkaas, feta, parmezaan of zoals deze keer de lekkere aperitiefkaasjes van St. Môret. Niet alleen zijn ze super lekker en smeuïg, ook zijn ze mega veelzijdig! Deze salade is niet alleen super fris en licht, ook geeft ze je een instant-zomergevoel. De salade zit door de verschillende ingrediënten vol smaak en is gemakkelijk op voorhand klaar te maken. Voeg op het laatste de avocado toe, en voila, een heerlijke frisse salade.

ingredienten

  • 150 g sla (ik gebruikte romain of Romeinse sla)
  • 100 g kerstomaten
  • 2 kipfilets
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl honing
  • Handvol gedroogde veenbessen
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout
  • Kippenkruiden
  • Cayennepeper
  • Chiazaad (afwerking)

Bereiding

  • Bak de kipfilets in een scheut olijfolie. Kruid ze met peper, zout, kippenkruiden en cayennepeper (naar smaak). Laat ze afkoelen en snij ze in stukjes.
  • Spoel en halveer de tomaatjes. Spoel de citroen en snij in stukjes. Was de sla. 
  • Maak een dressing met de olie van de gebakken kip en een beetje honing.
  • Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil en snij het in plakjes. Meng ze met de kip, de tomaten, sla en de dressing.

  • Werk af met de verse kaasjes van St. Môret.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT! 

Geef een reactie