Salade met kaki en mozzarella

Salade met kaki en mozzarella

Soms zijn mijn receptjes zo simpel dat ik ze liever niet post. Ze bestaan zo uit enkele ingrediënten en je moet amper iets doen. Dus dan denk ik soms: mmm, is dit dan koken? Maar kijk, dit was zo lekker dat ik het wel moest delen met jullie! Ik krijg regelmatig de vraag vanwaar ik mijn inspiratie eigenlijk haal. Soms van TV (Masterchef deuh!), soms van Instagram en soms gewoon eeuwenlang scrollen op Pinterest. Zo kwam ik dit receptje tegen van ‘Half Baked Harvest’. Niet alleen zijn al haar foto’s adembenemend mooi, ook zijn haar receptjes zo origineel.

De kaki, persimmon of sharonfruit is een vrucht ik zelf nog maar enkele jaren ken. Hij lijkt op een oranje tomaat, is rijk aan vitamine A en C en smaakt zoet zoals dadels. Je kan de vrucht eten, met of zonder schil, zoals een appel. En dat maakt het net zo leuk! De vrucht is origineel en toch gemakkelijk te combineren in een salade. De perfecte vervanger voor de klassieke appel bijvoorbeeld!

ingredienten

  • 50 g rucola
  • 10 g gedroogde veenbessen
  • 10 g pitten en zaden (pompoen, zonnebloem,..)
  • 2 kaki’s / persimmons
  • 2 mandarijnen
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • Peper en zout

Bereiding

  • Neem een grote kom of een grote serveerschaal
  • Snij de kaki en mandarijn in stukjes, scheur de mozzarella
  • Meng de rucola, gedroogde veenbessen, mix van pitten en een beetje olijfolie door elkaar
  • Voeg de gescheurde mozzarella, mandarijn en kaki toe
  • Werk af met peper en zout, en een beetje balsamico

Geef een reactie