Sinterklaas wafeltjes

Sinterklaas wafeltjes

Sinterklaas wafeltjesMandarijntjes, pepernoten én speculaas, dat wil maar één ding zeggen! Binnenkort is het zover, de Sint komt eindelijk een bezoekje brengen en ik kan niet wachten!! Oké, wellicht ben ik al te oud om nog een cadeautje te krijgen, maar ik mag toch hopen hé? Ik zit nu voor mijn zesde jaar op kot in Leuven, en elk jaar krijg ik toch weer mijn nodige dosis ‘Sinterklaas’. In mijn eerste jaar zorgde onze kotbaas dat er voor elke deur een zakje stond met lekkers. Daarna ben ik verhuisd naar een ander kot, waar mijn lieve bovenbuur (jaja, Flo I’m talking about you) mij telkens weer verraste met een leuk cadeautje. Laten we hopen dat dit jaar mijn kotbaas de blog ook leest, en ik wat mokjes of mandarijnen voor mijn deur zie verschijnen! Zo niet, dan heb ik toch nog steeds deze heerlijke wafels!!

Deze wafels zijn crunchy van buiten en lekker zacht van binnen, precies zoals ik ze lekker vind. Wanneer ze warm uit de wafelijzer komen zijn ze het lekkerste. Een kruidige smaak die precies past in het seizoen van nu. Om de overvloed aan mandarijnen te verwerken, probeer ik ze zoveel mogelijk in mijn gerechtjes te steken. ’s Morgens ideaal met de wafels of met wat yoghurt en in de middag heerlijk in een frisse salade! De speculaas heb ik voor deze wafels grof geklopt zodat je toch nog wat stukjes speculaas proeft, maar als je ze heel fijn wil malen dan kan dat ook. En vergeet zeker de heerlijke slagroom met maple syrup niet.. Dag Sinterklaasje!

ingredienten

  • 250 ml Alpro soya Cuisine (of gewone room)
  • 1 el maple syrup
  • 150 g havermoutmeel (of gewone bloem)
  • 50 g kristalsuiker
  • 250 ml amandelmelk (of gewone melk)
  • 2 eieren
  • 1/2 el bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 3 druppels vanille-extract
  • 10 speculaasjes (in fijne of grove stukjes)
  • 2 mandarijnen

Bereiding

  • Meng alle droge ingrediënten bij elkaar: meel, suiker, speculaaskruiden, kaneel, bakpoeder en suiker.
  • In een andere kom klop je de eieren op tot een luchtige massa.
  • Verwarm het wafelijzer.
  • Voeg aan de droge ingrediënten toe aan de melk en de vanille. Als laatste voeg je het eiermengsel toe. Mix tot er een mooie dikke, maar vloeibare massa ontstaat. Voeg nu de verkruimelde speculaas hier onder, en meng alles tot een mooi mengsel.
  • Bak de wafels in de wafelijzer goudbruin.
  • Klop ondertussen de room op. Voeg de maple syrup toe.
  • Snij de mandarijnen in stukjes.
  • Serveer alles nu samen!

Uitgetest? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie