Stevia pannenkoeken met gebakken banaan

Stevia pannenkoeken met gebakken banaan

Pancakes party for breakfast want mijn vriend is jarig! In onze relatie kunnen we wel stellen dat ik de chef ben van ons twee. Hij springt dan ook graag in als testpersoon als ik nieuwe receptjes wil testen. Voor zijn verjaardag besloot ik toch eens iets nieuw te proberen. We besloten om het slechte weer te negeren en gewoon te genieten van deze lekkere pannenkoeken met kokos en vers fruit. Ik gebruikte deze keer een beetje Stevia als zoetstof, en mijn vriend merkte niet eens het verschil. Test geslaagd dus!

Stevia is een groene, kruidachtige plant die oorspronkelijk uit Brazilië en Paraguay komt. Het is van nature een zoete plant die geen calorieën of koolhydraten bevat. De uitzonderlijke zoetkracht van de stevia-plant is te danken aan bepaalde bestanddelen die van nature in de bladeren aanwezig zijn. Voor dit receptje gebruikte ik de Pure Via Kristalkorrel! 0 kcal én ook ideaal om te bakken! Het heeft dezelfde textuur als suiker, en is toch bestand tegen hoge temperaturen. ½ koffielepel Pure Via heeft dezelfde zoetkracht als 1 koffielepel suiker, maar bevat geen calorieën, terwijl 1 koffielepel suiker 20 calorieën bevat. Ideaal dus om eens te testen!

ingredienten

  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 250 ml amandelmelk (of elke melk naar keuze)
  • 1 tl Stevia
  • 1 banaan
  • Kokosyoghurt (naar keuze)
  • Vers fruit (naar keuze)
  • 1 tl Kokosolie

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten samen tot een homogeen geheel en bak in een beetje kokosolie.
  • Snij de banaan in partjes. Bak ondertussen de banaan in een beetje kokosolie tot ze een krokant laagje krijgt.
  • Serveer met yoghurt en fruit.

Geef een reactie