Summerproof: Porto Tonic

Summerproof: Porto Tonic

Bye bye gin tonic, and helloooo Porto Tonic!! Ik heb mijn nieuwe favoriete zomerdrankje gevonden denk ik. Porto doet mij altijd denken aan Carmen in FC de Kampioenen, zo een typisch oude vrouwendrankje. Maar trust me, niets is minder waar! Ik ben echt verkocht door deze heerlijke nieuwe zomercombinatie. Fris, beetje zoet en gewoon echt super lekker! De Amerikaanse sommelier Belinda Chang vindt de klassieke witte porto-tonic met wat citroensap en takje munt nog altijd de beste versie, maar met een schijfje gedroogde bloedsinaasappel win je anders ook wel mijn hart.  

Ik gebruikte de Graham’s extra dry white Port voor deze Porto Tonic. Het merk Graham’s werd opgericht in 1820 in de Dourovallei door de broers William en John Graham. Vandaag wordt het merk over de hele wereld erkend als een van de belangrijkste portwijnen. Graham’s dankt zijn faam aan de unieke kwaliteit van zijn druiven, die afkomstig zijn uit vijf emblematische Quintas: Quinta dos Malvedos, Quinta do Tua, Quinta das Lages, Quinta da Velha en Quinta do Vale de Malhadas. Ze genieten allen van de troeven van een warm en droog microklimaat, gecombineerd met een leisteenbodem die men enkel in deze regio terugvindt.

ingredienten

  • 1/3 witte porto van Graham’s Port (extra dry white)
  • 2/3 tonic naar keuze
  • Munt
  • Citroen of bloedsinaasappel
  • Ijsblokjes

Bereiding

  • Vul een wijn- of longdrinkglas met ijsblokjes en voeg de porto toe.
  • Vul aan met de tonic.
  • Voeg daarna de garnering toe.
  • Drink heel koel.

Geef een reactie