TBVC: Gezonde paprikaburger

TBVC: Gezonde paprikaburger

Ik ben een vleeseter, een visfan en een die hard kaasliefhebber. Vegan of veggie worden is dus niet iets dat direct op nummer één op mijn to do lijstje staat. Toch probeer ik elke week een paar dagen vegetarisch of zelfs vegan te eten. Een ‘casual veggie’ noemen ze dat, maar wat is dat eigenlijk? Steeds meer mensen eten kiezen ervoor om één of twee keer in de week vegetarisch te eten. Met de klimaatmars in het achterhoofd is dit niet alleen een goede zaak voor de opwarming van de aarde, maar ook voor het dierenwelzijn. Toch hebben veel mensen de idee dat veggie saai en eentonig is. Samen met TheBioVeggieCompany ga ik jullie het tegendeel bewijzen! Zoals ik al zei, ik eet graag vlees (sorry!), dus wil ik ook niet gewoon sla met sla eten. Voor mij mag het net iets spannender en verrassender zijn dan dat. Dus voila, een paprikaburger met gegrilde paprika, pikante hummus, koolsla en fetadressing. Lekker pikant en toch heel fris! Niet saai he? Hun assortiment is super uitgebreid, denk: paprikaburger, kaaskroketten, champignonburgers, spinazieburger, cordon bleu, nuggets,… En ik heb ook een cadeautje voor jullie! Sms de code: TCFKP naar het nummer: 0460 20 06 34 en volg de instructies. OPGELET: In totaal kunnen er maar 50 volgers deze code gebruiken. Hierna is het niet meer mogelijk. Slechts 1 terugbetaling per persoon. Dus wees snel! 

ingredienten

  • 100 g kikkererwten uit blik
  • 100 g geroosterde rode paprika ingelegd (in zo een glaze pot)
  • 100 g geroosterde gele paprika ingelegd (in zo een glaze pot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 3 el tahini
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1,5 wortel
  • 200 g spitskool (gesneden, in AH vind je dat zo)
  • 100 g ijsbergsla (fijngesneden, in AH vind je dat zo)
  • 1 el mayonaise
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Handvol rozijnen
  • 100 g feta
  • 75 g kruidenkaas
  • 2 pistolets
  • Handvol veldsla
  • 2 TheBioVeggieCompany paprikaburgers

Bereiding

Voor de paprikahummus

  • Neem de ingelegde gegrilde paprika en pureer deze samen met de kikkererwten, 1 teentje look, het citroensap, tahini en alle kruiden glad in de kom van je keukenmachine.

Voor de koolsla

  • Rasp de kool en de wortelen fijn. Snij de ijsbergsla in fijne repen.
  • Meng alles met de mayonaise en 1 el Griekse yoghurt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en werk af met rozijntjes.

Voor de fetadip

  • Meng de resterende yoghurt in een kom met het geperste teentje knoflook, citroensap, de feta, kruidenkaas en peper en zout. Mix alles tot een mooi geheel.

Afwerking 

  • Bak de paprikaburgers in de pan tot ze mooi krokant zijn of verwarm gedurende 10 min in de oven. Besmeer ondertussen de pistolets met de paprikahummus. Beleg met veldsla,  koolsla, de paprikaburger, gegrilde paprika en fetadip.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT! 

Geef een reactie