Tiramisu en affogato x Nespresso

Tiramisu en affogato x Nespresso

Het zit er op, mijn examens van dit semester zijn eindelijk achter de rug! Als elke student zocht ik mijn toevlucht de afgelopen dagen dan ook in verschillende kopjes koffie per dag. Sindskort hebben wij EINDELIJK een Nespresso apparaat thuis, en trust me, wij zijn daar heel blij mee! Ik dronk vroeger altijd oploskoffie, wat eerlijk gezegd een schande is. Maar sinds januari kan ik dus George Clooney gezelschap houden met een heerlijk kopje koffie. Ik kreeg dan ook zotte cravings in desserts die bij mijn koffie paste. En voor ik het wist had ik honderd receptjes voor tiramisu opgezocht. Van het een komt het ander, en tadaaa een simpel maar heerlijk receptje. Ik kwam ook enkele keren een iets onbekender gerechtje tegen, namelijk de Affogato. De wat? Ja, het is eigenlijk een dessert bestaande uit 2 ingrediënten (you know I like it easy), namelijk koffie en ijs. De hete espresso giet je over het koude ijs en wat je dan krijgt is een heerlijk romige en smeuïge combinatie van warm en koud. De sterke koffie wordt ook direct wat milder van smaak door het vanille ijs en ik vind het heerlijk!

Nespresso bracht onlangs ook twee nieuwe smaken op de markt, namelijk: de Café Istanbul en de Caffè Venezia. De Café Istanbul bestaat uit Arabische mokka uit Yemen gemengd met Oost-Indische en Indiase schatten. Ze is gemaakt van historische blends, heeft een exotisch karakter met intense geroosterde accenten en kruidige toetsen van zwarte peper. Met zijn intense, zwarte en oriëntaalse toetsen valt Café Istanbul in de smaak bij de liefhebbers van zwarte koffie. Caffè Venezia is met zijn elegante en delicate palet een ware bron van inspiratie en brengt je instant naar Venetië. De smaak van het verleden dankzij een mix van koffie uit de oude Ethiopische stad Harrar en Indische Arabica. Samen geven ze een koffie met het exotische parfum van het oosten. Wilde en bloemige accenten harmoniëren met een geroosterde toets in deze krachtige en complexe koffie. Voor de tiramisu gebruikte ik de Caffè Venezia, en voor de affogato wendde ik mij tot de Café Istanbul.

ingredienten

  • 250 g mascarpone
  • 2 eiwitten
  • 1,5 el suiker
  • 50 ml Nespresso Caffè Venezia
  • 1 el amaretto
  • 6 speculaasjes
  • 2 bollen ijs naar keuze (ik gebruikte karamel)
  • Cacaopoeder

Bereiding

  • Klop de mascarpone op met de suiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.
  • Meng de espresso met de amaretto. Dompel enkele speculaasjes in het mengsel en schik ze in een glas.
  • Lepel het mascarponemengsel , dan weer een laag koekjes en een laagje mascarpone.
  • Bewaar de glaasjes in de koelkast tot je ze gaat serveren. Werk ze op het laatste moment eventueel af met een beetje cacaopoeder.
  • Zet een kopje Nespresso Caffè Venezia. Neem dan ten slotte nog een tweede glaasje en schep daarin het ijs naar keuze. Overgiet dit ijs met de heerlijke Nespresso.
  • Geniet!

Geef een reactie