- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten

Nespresso bracht onlangs ook twee nieuwe smaken op de markt, namelijk: de Café Istanbul en de Caffè Venezia. De Café Istanbul bestaat uit Arabische mokka uit Yemen gemengd met Oost-Indische en Indiase schatten. Ze is gemaakt van historische blends, heeft een exotisch karakter met intense geroosterde accenten en kruidige toetsen van zwarte peper. Met zijn intense, zwarte en oriëntaalse toetsen valt Café Istanbul in de smaak bij de liefhebbers van zwarte koffie. Caffè Venezia is met zijn elegante en delicate palet een ware bron van inspiratie en brengt je instant naar Venetië. De smaak van het verleden dankzij een mix van koffie uit de oude Ethiopische stad Harrar en Indische Arabica. Samen geven ze een koffie met het exotische parfum van het oosten. Wilde en bloemige accenten harmoniëren met een geroosterde toets in deze krachtige en complexe koffie. Voor de tiramisu gebruikte ik de Caffè Venezia, en voor de affogato wendde ik mij tot de Café Istanbul.

ingredienten
- 250 g mascarpone
- 2 eiwitten
- 1,5 el suiker
- 50 ml Nespresso Caffè Venezia
- 1 el amaretto
- 6 speculaasjes
- 2 bollen ijs naar keuze (ik gebruikte karamel)
- Cacaopoeder
Bereiding
- Klop de mascarpone op met de suiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.
- Meng de espresso met de amaretto. Dompel enkele speculaasjes in het mengsel en schik ze in een glas.
- Lepel het mascarponemengsel , dan weer een laag koekjes en een laagje mascarpone.
- Bewaar de glaasjes in de koelkast tot je ze gaat serveren. Werk ze op het laatste moment eventueel af met een beetje cacaopoeder.
- Zet een kopje Nespresso Caffè Venezia. Neem dan ten slotte nog een tweede glaasje en schep daarin het ijs naar keuze. Overgiet dit ijs met de heerlijke Nespresso.
- Geniet!