Visburger met frisse groentjes

Visburger met frisse groentjes

Kabeljauwburger met gepekelde rode ui en komkommer, met een lichte eiersla. Ja ja, kom maar naar huis want ons Helen heeft viskes gebakken. Ik ben echt een burgerfan, zeker die goeie vettige burgers met goed veel kaas en spek (sorry aan al mijn vegan vrienden…)! Maar af en toe probeer ik toch een ‘iets gezondere’ versie klaar te maken van een typisch fastfood gerechtje. Je kon al op mijn blog een receptje vinden voor een hot dog 2.0 en van een groene pizza. Vandaag is de visburger aan de beurt!

ingredienten

  • 2 visburgers (ik gebruikte kabeljauwburgers)
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 100 ml water
  • 100 ml rijstazijn
  • 1 el peperbollen
  • 1 el honing
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • Handvol peterselie
  • Handvol bieslook
  • Peper en zout
  • Boter

Bereiding

  • Warm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Rasp de komkommer met een dunschiller, en snij alle kruiden en de sjalot fijn. Snij de rode ui in dunne repen.
  • Meng het water, de rijstazijn, de peper en honing samen tot een homogeen geheel. Voeg hier de komkommerlinten en rode ui aan toe. Laat dit 10 minuten ruste
  • Kook het ei tot het hardgekookt is (+/- 8 à 10 min).
  • Wanneer het ei klaar is, plet het dan met een vork en voeg de mayonaise, yoghurt, kruiden, sjalot en peper en zout aan toe.
  • Plaats de hamburgerbroodjes in de oven voor 5 min.
  • Bak de visburger tot ze goudbruin zijn in een pan met wat boter.
  • Begin te stapelen: broodje, burger, eiersla, gepekelde groenten.
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie