Wafeltjes met chili kip, avocado en St. Môret

Wafeltjes met chili kip, avocado en St. Môret

Enkele weken geleden vertrok ik met vrienden op weekend naar de zee. Dé ideale gelegenheid om mijn kookkunsten eens boven te halen en ze te verwennen met een heerlijke brunch. Samen met St. Môret sloeg ik de handen in elkaar, en creeërde ik vier simpele brunchgerechtjes die niet alleen eenvoudig zijn voor een groot gezelschap, maar ook gewoon super lekker! Voor deze wafels gebruikte ik de St. Môret Apérifrais Provençale waarbij je alle smaken van het zuiden van Frankrijk op je bord proeft. De kaasjes bevatten verschillende smaken; 5 kruiden, bieslook, rode paprika, tijm en basilicum. Voordien kende ik de kaasjes enkel als aperitief, maar wie wist er dat je op zo’n originele manier ook kon gebruiken? Op kamp at ik deze kaasjes altijd met de leidingsploeg na een hele dag achter kinderen crossen! Het eten van dit gerechtje deed mij dan ook spontaan terugdenken aan de zomer. Maar geef toe, met het mooie weer van de afgelopen weken mag dat ook wel hé!

ingredienten

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 3 pakjes St. Môret Apérifrais Provençale (100 g per pakje)
  • 2 avocado’s
  • 400 g kipfilethaasjes
  • 1 rode chilipeper
  • Scheutje water
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Kippenkruiden
  • Kiemen (afwerking)

Bereiding

  • Steek 12 rondjes uit het bladerdeeg. Verdeel telkens 2 à 3 St. Môret Apérifrais Provençale kaasjes over de helft van de rondjes. Leg telkens een tweede rondje op het belegde rondje en druk goed aan met een beetje water aan de randjes. Bak krokant en goudbruin in een wafelijzer.
  • Kruid de kip met verse chili, kippenkruiden, peper en zout. Wrijf de kip goed in met de kruiden en een beetje olijfolie. Bak in een beetje olijfolie.
  • Snij de avocado in plakjes. Mix de helft van de avocado met 1 pakje St. Môret Apérifrais Provençale (ongeveer 100 g) tot een smeuïge spread.
  • Serveer de avocado en kip bij de bladerdeegwafels. Werk af met enkele kiemen voor wat kleur.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT

Geef een reactie