ik ben helen

Eerst en vooral welkom op mijn blog. Ik ben redelijk nieuw in de wereld van het bloggen, aangezien ik jaar en dag mijn foto’s gewoon op Instagram postte, dus voor de volgers die mij hier komen bezoeken: WELKOM! En aan alle nieuwe mensen, neem zeker ook eens een kijkje op mijn Instagram.

Ah, en als je wil weten wie ik ben? Mijn naam is Helen, ik ben 28 jaar en woon en werk in Antwerpen. In de week ben ik Helen de advocate, en in het weekend ben ik HelenKookt met een pan in de ene hand en een kookboek in de ander. Mijn receptjes zijn snel, gemakkelijk en vooral heel lekker zodat iedereen gaande van de student op kot, de single op appartement of zelfs de mama met kindjes deze gerechtjes kan maken.

Toen ik enkele jaren geleden op kot ging, merkte ik dat veel studenten vaak teruggrepen naar afhaalmaaltijden: frietjes of pizza bijvoorbeeld. Niets mis mee uiteraard, maar af en toe wil je wel echt wat groenten en fruit op je bord. Ik besefte al snel dat ik zo geen 5 jaar op kot zou overleven, dus leerde ik mezelf koken. Door steeds meer te koken op kot en lekkere receptjes te testen, groeide mijn liefde voor koken. Daarnaast ging ik als kind ook elke week met mijn papa op restaurant. Hij was een echte Bourgondiër die zo hard kon genieten van eten en die passie door heeft gegeven aan mij. Door met hem mee te gaan als kind leerde ik nieuwe smaken en ervaringen kennen, die ik nu nog steeds in mijn eigen keuken gebruik.

Hier kom je geen moeilijke of gecompliceerde recepten tegen met 100 ingrediënten. Het eten dat ik op mijn blog laat zien, is het eten dat je nog elke avond kan klaarmaken na een dagje les of werk of ’s ochtends voordat je vertrekt. Ik leg zeker niet de focus op supergezonde voeding en toon soms ook vettige of minder ‘gezonde’ recepten.

Kort samengevat: ik hou het graag simpel, gemakkelijk, snel zonder al te veel gedoe, maar vooral kei lekker!