Tian van aardappel en zomergroenten

Tian van aardappel en zomergroenten

Zoals jullie weten is ons normale leven de laatste weken goed door elkaar geschud. Voorlopig is met de vriendinnen samen gaan eten in een gezellig restaurant even niet mogelijk. Maar zelfs als we allemaal in ons kot blijven, kunnen we samen – vanop een afstandje – genieten van een lekker etentje. VLAM & het European Potato Team zorgden gisteren voor een super gezellige avond met een heerlijk gerechtje, hilarische karaokemomenten en vooral veel sfeer.

Drie vriendinnen van mij ontvingen dezelfde verrassingsdoos die alle ingrediënten bevatte die ze nodig hadden om twee heerlijke aardappelgerechten te maken én ook een aantal leuke verassingen. Laptops klaar, allemaal ingelogd op Zoom en laat het Quarandinen maar beginnen!

P.S.: Op zoek naar nog leuke en originele receptjes met aardappel, neem zeker een kijkje op preparetobesurprised.eu !

ingredienten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Pel de knoflook en rode ui. Snij de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
  • Hak de kruiden fijn en zet even opzij.
  • Snij de aardappelen, courgette en tomaten in schijfjes van gelijke dikte.
  • Schik de schijfjes in een ronde ovenschaal (in een rechthoek lukt ook hoor). Wissel af tussen aardappel, tomaat, courgette en ui.
  • Strooi er de gehakte knoflook en de parmezaanse kaas over.
  • Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en strooi er de verse kruiden en mosterdzaadjes over.
  • Bak ongeveer 60 minuten in de oven. Dek de schotel de eerste 45 minuten af met aluminiumfolie.
  • Check of de groenten gaar zijn. Indien niet, laat nog  even verder bakken.

Tip: je kan hier ook spekjes, feta, geitenkaas,.. aan toevoegen de laatste 15 minuten.  UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT! 

Geef een reactie