Je bekijkt nu Nutella kaneel twists

Nutella kaneel twists

Onlangs bezocht ik een vriendin in Bergen, Noorwegen. Ze zit daar nu al enkele maanden op Erasmus, dus was het voor mij de uitgelezen kans om een kort reisje naar daar te boeken. Een uitgebreid verslagje van die reis post ik binnenkort nog! Niet alleen had ik het écht nodig om er eens tussenuit te gaan, ook blijft mijn liefde en bewondering voor Scandinavië groeien (I mean: Ikea, balletjes, mooi design, prachtige kleren, en kaneel in overvloed).

Kaneel, een heerlijk kruid dat ik letterlijk in ALLES gooi. Appeltjes stoven? Kaneel! Chili con carne? Kaneel! Havermoutpap? Kaneel! Dus toen ik mijn laatste rol bladerdeeg wou op gebruiken, dacht ik: kaneel! Alles waar kaneel in zit vind ik lekker, maar van deze Nutella kaneel twists word ik wel heel erg gelukkig. Een kleine twintig minuten, en je kan al aanvallen. Geweldig toch?

ingredienten

  • 1 rol bladerdeeg (bij voorkeur in een rechthoek of vierkant)
  • 1 ei
  • 150 g Nutella choco
  • 1 el kaneel

Bereiding

  • Klop het ei los en verwarm de oven voor op 200° C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of smeer ze goed in met olie.
  • Snij het vel bladerdeeg in vieren. Hierdoor verkrijg je 4 gelijke kleinere vierkantjes.
  • Neem telkens 1 vierkantje en smeer er een beetje Nutella op.
  • Strooi er daarna ook telkens een beetje kaneel op.
  • Rol de vierkantjes telkens op, je verkrijgt dan 4 lange rolletjes.
  • Snij de rolletjes in de lengte doormidden. Vlecht de helften om elkaar heen en gebruik ei om de uiteinden af te dichten en de vlecht te doreren.
  • Bak gedurende 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Uitgetest? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT.

Geef een reactie