Als tweede hapje ga ik uiteraard weer voor een eenvoudige klassieker die toch een beetje gepimpt wordt. Ik koos namelijk voor een lekker stukje paté met witloofchutney, die je btw ook in dit hapje gebruikt, en een origineel koekje.
Je maakt dit sterretje trouwens volledig zelf door het koekje even in de oven te steken. Van zodra het koekje slap aanvoelt, kan je hier een ster uitsteken en ziezo!
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 30 minuten
ingredienten
- 100 g everzwijnpaté
- 4 Jules Destrooper boterwafels
- 4 tl confituur naar keuze, vb. bosbessen
- 2 stronken witloof
- 1 ui, gesneden
- 3 el geleisuiker
- 2 el water
- 1 el witte azijn
- Peper
- Boter
- Rode peperbolletjes, afwerking
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bak in een pan de ui en voeg er dan het witloof aan toe. Laat even stoven.
- Voeg de geleisuiker, water en de witte wijnazijn toe. Laat 25 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak ondertussen de sterretjes. Leg de 4 Jules Destrooperkoekjes gedurende 2-3 min in de oven. Eens deze slap aanvoelen, haal je ze er direct uit. Steek met een sterretjesvorm 4 sterren uit de koekjes. Laat terug afkoelen.
- Dresseer een bordje of glaasje met een stukje everzwijnpaté, de witloofchutney, wat confituur en de Jules Destrooper ster. Werk af met rode peperbolletjes en een takje groen.
- Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
Pingback: Krokant rozijnenbrood met warme geitenkaas – Helen Kookt