Twee weken geleden stond ik in de Flair!! Ja, ik ben uiteraard mega enthousiast want ik heb doorheen de jaren al enkele leuke dingen mogen doen voor Flair. Ik ben dan ook steeds heel dankbaar voor de kansen die zij mij geven. Samen met Loredana Falone en Elke Clijsters toverde ik een van mijn favoriete BBQ bijgerechten op tafel; aardappelsalade met een twist!
Voor deze aardappelsalade heb je namelijk geen gekookte aardappelen, kilo’s mayonaise en bieslook nodig, maar geven we aan al deze aparte elementen een kleine twist. Zo ging ik voor in de oven geroosterde patatjes, een sausje op basis van mayonaise, mosterd en yoghurt en gebruikte ik vooral heel wat verse kruiden. Benieuwd naar het volledige receptje? Scrollen maar!
Ps.: Bedankt nogmaals aan het hele Flair team voor deze fijne shoot!
Team:
Productie: Catherine Kosters en Jolien Meremans
Foto’s: Jens Mollenvanger
Styling: Marieke De Pauw
Make-up: Yung
Outfitdetails:
Gele midi-jurk met bloemenprint – € 79,99 – Y.A.S.
Groene zonnebril – € 99 – Komono.
Roze oorbellen – € 14,99 voor set – € H&M.
Gele muil- tjes met krokoprint en hak – € 99 – Guess.
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 30 minuten
ingredienten
- 1 kg krielaardappelen
- 2 tl Happy Roots kruiden, of andere Provençaalse kruiden
- 4 el olijfolie
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mosterd
- 3 el mayonaise
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 2 tl kappertjes
- handvol verse dille
- handvol verse bieslook
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de krieltjes schoon, snij ze doormidden en leg ze in een ovenschotel. Schillen hoeft niet! Besprenkel ze met de olijfolie, peper en zout (en eventueel de Provençaalse kruiden of Happy Roots kruiden). Rooster ze 30 min in de oven op 220 °C.
- Ondertussen maak je een dressing van de yoghurt, mosterd, mayonaise en een teentje knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog kappertjes en een handvol verse dille en bieslook toe. Meng en laat afkoelen in de koelkast.
- Haal de aardappeltjes uit de oven, laat ze ook lichtjes afkoelen en overgiet ze met de dressing. Werk af met de gesneden rode ui en nog wat verse kruiden.
- Smakelijk!