Deze zomer is rosé hip, en niets is beter dan het te combineren met een andere populaire trend van dit jaar: courgetti of spaghetti van courgette. Het is super lekker, gezond en makkelijk te maken! Al wat je nodig hebt is een spiralizer. Een spira-watte? Eigenlijk een super handig toestelletje waarmee je verschillende groentes kan omtoveren in spaghettislierten! Ik gebruik een handmatige, maar je hebt ook al verschillende op de markt die eerder op een high tech keukentoestel lijken.
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
Ik combineerde de courgetti met een heerlijk roséwijntje. De Château le Mayne Cabanot – Rosé 2018 is een zeer uitnodigend wijntje met toetsen van verse aardbeien, lychee en rozenwater. Het is een prettige rosé met een vetje, en vooral heel verfrissend. Goed met vis, gebakken groenten, gamba’s, pizza calzone, poke bowl, en gebraden kip met citroen.
ingredienten
- 10 à 12 scampi’s (gepeld en ontdarmd)
- 1 grote courgette
- 250 g kerstomaatjes
- 1 teentje look
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Cayennepeper, oregano, tijm
- Pesto (afwerking)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Kruid de scampi’s met peper, zout, cayennepeper en eventueel lookpoeder.
- Plaats de tomaatjes met een goeie scheut olijfolie, een geplet en fijngesneden teentje look en wat tijm en oregano in de oven. Laat ze roosteren voor 15 min.
- Snij de courgettes met behulp van een spiraalsnijder (de spiralizer dus).
- Verwarm een pan en bak de scampi’s een paar minuten aan elke kant. Leg ze op een bord apart. Eens ze klaar zijn bak je courgetti kort aan in de pan waar je de scampi’s in hebt gebakken.
- Dresseer de courgetti op een bord en werk af met de lekkere tomaatjes uit de oven, de scampi en wat pesto. Je kan pesto uit een potje gebruiken of volg het receptje van Dagelijkse kost.
Smakelijk! UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!