Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Fish sticks met pittige tartaarsaus

    Fish sticks met pittige tartaarsaus

    • Bericht gepubliceerd op:november 17, 2020
    • Berichtcategorie:Diner/Kerst/Recepten

    Binnen een maandje staan de feestdagen voor de deur. Zoals ik reeds eerder aanhaalde zullen deze niet hetzelfde aanvoelen als de voorbije jaren, maar het is aan ons om ze…

    Lees verderFish sticks met pittige tartaarsaus
    Mexican Loaded Fries

    Mexican Loaded Fries

    • Bericht gepubliceerd op:november 12, 2020
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Dat ik grote fan ben van loaded fries konden jullie hier al zien. En wat bleek? Jullie zijn ook grote fan! De afgelopen dagen zag ik dan ook heel wat…

    Lees verderMexican Loaded Fries
    Clementine Gin & Tonic

    Clementine Gin & Tonic

    • Bericht gepubliceerd op:november 10, 2020
    • Berichtcategorie:Drinks/Kerst/Recepten

    De feestdagen zullen er dit jaar sowieso wat anders uitzien dan de voorbije jaren. Covid-19 maakt namelijk vanaf nu helaas deel uit van ons leven, wat betekent dat we de…

    Lees verderClementine Gin & Tonic
    Gebakken havermout met appel, peer en bosbessen

    Gebakken havermout met appel, peer en bosbessen

    • Bericht gepubliceerd op:november 2, 2020
    • Berichtcategorie:Dessert/Ontbijt/Recepten

    Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 60 minuten ingredienten 1 zoete rode appel, in blokjes 1 peer, in blokjes Handvol bosbessen 100 g havermout 40 g noten naar keuze, in stukjes 40…

    Lees verderGebakken havermout met appel, peer en bosbessen
    McChicken in een ander jasje

    McChicken in een ander jasje

    • Bericht gepubliceerd op:november 2, 2020
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Geef toe, met dit weer heb je gewoon zin om in de zetel te kruipen met je favoriete film (zei er iemand: Mean Girls haha), kaarsjes aan en stiekem ook…

    Lees verderMcChicken in een ander jasje
    BBQ Chicken loaded fries

    BBQ Chicken loaded fries

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 31, 2020
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    BBQ Chicken Loaded Fries zijn gemakkelijk te maken en vooral kei lekker! Beeld het je even mee in: het is vrijdagavond, je komt thuis van je werk of je verplaatst…

    Lees verderBBQ Chicken loaded fries
    Broodje gegrilde pompoen met broccoli burger

    Broodje gegrilde pompoen met broccoli burger

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 26, 2020
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Verrassend vegetarisch! Zo probeer ik mijn veggie-gerechtjes bij mijn lief te promoten. Gerechtjes die bomvol groenten zitten, vol van smaak zijn en de naam zegt het zelf 'verrassend vegetarisch' zijn.…

    Lees verderBroodje gegrilde pompoen met broccoli burger
    Rozijnenbrood wentelteefjes met gebakken appel

    Rozijnenbrood wentelteefjes met gebakken appel

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 23, 2020
    • Berichtcategorie:Ontbijt/Recepten

    Is het het dessert? Is het ontbijt? Het enige wat telt is dat deze wentelteefjes super lekker zijn, en vooral op-en-top herfst! Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 20 minuten ingredienten 6…

    Lees verderRozijnenbrood wentelteefjes met gebakken appel
    Bloemkool nacho’s

    Bloemkool nacho’s

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 23, 2020
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten/Tussendoortjes

    Comfortfood op vrijdag, want met dit weer hebben we dat allemaal dubbel en dik verdiend! Bloemkool nacho’s met goed veel kaas, filmpje op en mijn vrijdagavond kan beginnen! En ik…

    Lees verderBloemkool nacho’s
    Rigatoni met butternut en savooikool

    Rigatoni met butternut en savooikool

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 23, 2020
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Pompoenseizoen, is that you? Met Halloween in het vooruitzicht, word je eigenlijk voortdurend om de oren geslagen met allerlei soorten pompoen. Mijn favoriet? De Butternut! Lekker zoet, de schil is eetbaar…

    Lees verderRigatoni met butternut en savooikool
    • Naar vorige pagina
    • 1
    • …
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • …
    • 25
    • Naar volgende pagina
    Uitwaaien ❤️ Uitwaaien ❤️
    Zó verliefd op alle authentieke details in ons hu Zó verliefd op alle authentieke details in ons huis. De kleuren, de materialen, de gekke details. Verhalen in elke hoek 🧡 (but don’t be fooled, er is ook nog wat werk aan de winkel 🤪)
 
1-5: de kleurrijke details in Félix zijn kamer, het zonlicht op de middag, de nostalgische mix van oude spulletjes en meubels uit mijn kindertijd
6-8: marmer liefde en kitscherige kranen
10-13: weer die prachtige lichtinval, crazy details, sierlijsten en parket
14: mijn favo boom (Japanse esdoorn voor de geïnteresseerden) die elk seizoen de mooiste kleuren tevoorschijn tovert
15: ereplekje voor onze hortensia’s
    Het is zondag, de herfstzon schijnt en ik heb goes Het is zondag, de herfstzon schijnt en ik heb goesting in comfort food. Wentelteefjes it is! 

2 eieren 
100 ml melk
1 zakje vanillesuiker
Snufje kaneel 
Oud brood 

Alle ingrediënten mengen en het brood erdoor halen. Bakken in een beetje boter of kokosolie, en that’s it! Ik werkte ze af met gebakken banaan en magere kwark 🍌💛
    Worden jullie om de oren geslagen met pompoenrecep Worden jullie om de oren geslagen met pompoenrecepten? Waarschijnlijk wel! Eentje extra kan dus zeker geen kwaad hé 🧡🎃 

* 1 flespompoen
* 1 witte ui
* 2 teentjes look
* ½ tl uienpoeder
* ½ tl lookpoeder
* 750 ml groentenbouillon
* 160 g orzo 
* 50 g Parmezaanse kaas 
* 1 bol burrata 
* 30 g walnoten, geroosterd
* Verse basilicum, afwerking 
* Peper en zout 
* Olijfolie
 
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was en halveer de flespompoen en verwijder de pitten. Snij vervolgens in blokjes. Je mag de schil er aan laten. Snij ook de ui en look fijn.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hierop de gesneden pompoen. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, uienpoeder en lookpoeder. Plaats in de oven voor 30 min.
4. Los één bouillonblokje op in 750 ml water. Zet even apart.
5. Verhit een scheutje olijfolie op een middelhoog vuur in een grote pan. Fruit de ui en look aan tot deze glazig is. Eens de ui glazig is, voeg je de orzo toe en bak een minuutje mee aan. Voeg lepel per lepel de bouillon toe tot deze oplost. Hou een klein scheutje over voor de pompoenpuree. Roer gedurende 10 – 15 min door de orzo tot deze beetgaar is.
6. Haal de gebakken pompoen uit de oven en plaats in je keukenblender. Hou nog enkele stukjes pompoen opzij voor op het einde. Pureer de rest van de pompoen tot een mooie gladde puree. Voeg gerust een scheutje bouillon toe om deze eenvoudiger te pureren. 
7. Roer de pompoenpuree door de orzo door en breng op smaak met de Parmezaanse kaas, peper en zout.
8. Serveer met de burrata, geroosterde pompoen, walnoot en verse basilicum. Werk af met extra Parmezaanse kaas.

#helenkookt

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig