Je bekijkt nu Mexican Loaded Fries

Mexican Loaded Fries

Dat ik grote fan ben van loaded fries konden jullie hier al zien. En wat bleek? Jullie zijn ook grote fan! De afgelopen dagen zag ik dan ook heel wat heerlijke creaties passeren op Instagram. 

Vandaag kom ik dan ook met een redelijk voor de hand liggende opvolger van mijn Bbq Chicken loaded fries en ga ik volledige de Mexicaanse toer op!  Skip voor één keertje de klassieke nacho’s en ga voor frietjes. Deze Mexicaanse loaded fries zijn nét zo lekker en verslavend als de BBQ! De krokante Ribbles van @mccainbe combineerde ik met met pittig gehakt, gesmolten cheddar, paprika, rode ui, en verse avocado. AY CARAMBA!  

ingredienten

  • 1/2 zak Ribbel frietjes van McCain (+/- 350 g) 
  • 300 g gehakt naar keuze 
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl lookpoeder
  • Snufje chili of cayennepeper
  • 50 g geraspte cheddar 
  • 150 g zwarte bonen, uitgelekt 
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden 
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • Zure room, afwerking
  • 1 avocado, gesneden 
  • Koriander (naar smaak) 
  • Lente-ui (naar smaak) 
  • Peper en zout 
  • Olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de bevroren frieten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frieten in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten of tot ze knapperig zijn.
  • Bak het gehakt rul met een scheutje olijfolie en de look. Kruid ondertussen met paprikapoeder, lookpoeder, chili of cayennepeper, en peper en zout naar smaak. 
  • Voeg daarna de bonen en de gesneden paprika toe. Bak nog even kort mee. 
  • Haal de gebakken frieten uit de oven en plaats ze, indien gewenst, in een ovenschaal. Je kan ze ook op de bakplaat laten liggen als je de frietjes zo wilt serveren.
  • Werk af met een laagje cheddarkaas, het gehakt met de groenten en enkele “ringetjes” rode ui. Kruid eventueel nog met peper en zout. 
  • Plaats de ovenschaal nog eens in de oven en bak voor 10-15 minuten of tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de loaded fries uit de oven en werk af met lente-ui en koriander, avocado en zure room. 
  • Tip: je kan het gerechtje nog afwerken met wat maïs, pepers en een beetje limoen.  
  • Smakelijk!

Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

 
 

Geef een reactie