Je bekijkt nu Christmas is coming: Warme camembert met pistache en vijgen

Christmas is coming: Warme camembert met pistache en vijgen

Christmas is coming, nog twee weekjes en het is zover! Kerst is voor mij altijd een hele vreemde dag geweest. Sinds ik op de unief zit, beleef ik die dag ook maar half omdat ik constant met de stress rondloop van al die pagina’s die ik nog moet blokken. De afgelopen jaren ben ik wel verantwoordelijk voor het dessert (receptjes volgen nog). Dus ben ik toch net iets meer betrokken bij de hele voorbereiding.

Als er een ding is waar ik gek op ben, ongeacht het seizoen, is KAAS. Ik kan elke dag kaas eten, want kaas is life. Deze camembert is zooo eenvoudig dat je eigenlijk niet veel moet doen op het moment zelf. Combineer het met de veenbessenconfituur uit de vorige post en wat knapperig brood, en je hebt een heerlijk simpel voorgerechtje of hapje om te delen.

ingredienten

  • 2 camemberts (de ronde in een doosje)
  • 3 el honing
  • 30 g gedroogde vijgen
  • 30 g pistachenoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de gedroogde vijgen in kleine stukjes. Hak de pistachenoten in kleine stukjes.
  • Meng de gesneden gedroogde vijgen in een kleine kom met de pistachenoten. Voeg de helft van honing toe en meng goed om het notenmengsel te coaten.
  • Plaats de kaas in een kleine gietijzeren koekenpan of een ovenvaste schaal. Snijd de witte bovenkant van de kaas. Bedek het met het noten-vijgenmengsel.
  • Bak gedurende 10 minuten in de oven (of tot brie begint te druipen, maar niet smelt).
  • Werk af met de rest van de honing.
  • Serveer warm met je favoriete crackers of brood!

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!   

Geef een reactie