Yesss, ik woon in Antwerpen! Vorige week verhuisde ik naar de stad, omdat ik hier vanaf september begin te werken. Ik woon oorspronkelijk niet zooo heel ver van Antwerpen, maar in de stad zelf wonen is toch nét ietsje anders. We zijn de afgelopen weken dus ook voortdurend in de weer met ons appartement aan te kleden. Toen MADE.COM een samenwerking zag zitten, kon ik niet anders dan een gat in de lucht springen. Onze zetel hebben we namelijk bij hen gekocht (not sponsored btw) en daar zijn we super tevreden mee. Ik mocht een leuk setje voor in de keuken kiezen, en guess what, ik mag er zo een weggeven ook! Maar daar vertel ik nog alles over op Instagram ;-).
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
De kleurrijke borden passen in mijn ogen perfect bij het frisse en kleurrijke slaatje van vandaag! Lekker en gemakkelijk, meer heb je niet nodig he. En zeker niet als je nog volop aan het verhuizen bent!
ingredienten
- 2 hardgekookte eieren
- 100 g erwtjes
- 80 g groene asperges
- 300 g krielaardappelen
- 6 radijzen
- Kruidenboter
- Gerookte zalm
- Peper en zout
Bereiding
- Zet een pan met water op het vuur en breng deze snel aan de kook.
- Voeg 1 tl zout toe als het water kookt. Voeg de erwtjes en asperges toe aan het water, maar zorg dat het water niet stopt met koken. Blancheer ze ongeveer 1 minuut totdat ze beetgaar zijn.
- Schep ze daarna over in een kom met ijskoud water, zodat ze goed afschrikken. Laat ze uitlekken.
- Kook ondertussen de krielaardappelen gaar in 10min in een ruime pot water.
- Eens alles gekookt is, laat je dit afkoelen. Roer er een eetlepel kruidenboter onder. Kruid met peper en zout.
- Snij de radijzen in schijfjes.
- Werk af met gerookte zalm, de eitjes en de groenten.
- Lekker met een beetje mayonaise of een gezondere dressing.
UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!