Het mooie weer laat ons vandaag even in de steek, maar niet getreurd, vanaf morgen is het zonnetje weer van de partij. En dat betekent uitgebreid bakken in de zon, in eigen kot weliswaar! Ik vermoed dat de helft van de Vlaamse bevolking de BBQ weer eens bovenhaalt, dus mag een lekker drankje niet ontbreken.
Zelfgemaakte limonade is altijd leuk! De felgekleurde, zoete bosvruchtensiroop maakt deze limonade extra bijzonder. Het is ook verrassend eenvoudig te maken. Deze limonade is perfect voor feesten en zomervakanties!
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 120 minuten
ingredienten
- 180 ml water
- 100 g suiker
- 150 g bosvruchten (diepvries)
- 200 ml citroensap
- 1 liter bruiswater (afwerking)
- Munt (afwerking)
- Ijsblokjes (afwerking)
Bereiding
Voor de bosvruchtensiroop
- Om de eenvoudige siroop te maken, meng je 180 ml water, de suiker en 150 g bosvruchten (diepvries) in een kleine kookpot op middelhoog vuur.
- Breng het aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
- Haal van het vuur en mix de siroop tot er geen stukken meer in zitten. Zeef de siroop ten slotte zodat alle kleine pitjes eruit zijn.
- Laat even afkoelen.
- (Dit zou ongeveer 500 ml aan siroop moeten geven.)
Afwerking limonade
- Meng in een grote kan het citroensap, 1 l bruiswater (naar smaak, kan iets meer of minder zijn naargelang hoe straf je de limonade wilt) en de bosvruchtensiroop. Koel een uurtje en serveer met wat munt en ijs.
UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT!