Wie verlangt er nooit naar een beetje chocolade in het midden van de middag? Goed nieuws! Met slechts een paar ingrediënten, en een beetje geduld (want ja, een nachtje in de koelkast) heb je dit lekker receptje gemaakt! Geweldig als ontbijt, een gezond dessert of een middagsnack onderweg. Vroeger was ik verzot op Snickers én op Bounty’s! Van het ene heb ik al eens een chiapudding versie gemaakt, dus het was nu eens tijd voor de Bounty-versie. Met een beetje kokosyoghurt, cacao en kokosschilfers krijg je direct een instant zomergevoel! Oh en btw, chiazaden leveren een buitengewone hoeveelheid voedingsstoffen met zeer weinig calorieën. Beschouwd als een van de gezondste ingrediënten op de planeet, zijn ze geladen met vezels, eiwitten en gezonde vetten! Ondanks hun kleine formaat zijn chiazaden ook zeer rijk aan antioxidanten. Dus het is nog redelijk gezond ook!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 10 minuten
ingredienten
- 3 el chiazaad
- 1 el havermout
- 1 el cacaopoeder
- 200 ml plantaardige melk (ik gebruikte Alpro soja Vanille)
- 2 el kokosyoghurt
- 1 el maple syrup of honing
- Kokosschilfers (afwerking)
Bereiding
! Maak de chia pudding de avond op voorhand !
- Meng het chia zaad, havermout, de honing of maple syrup en de plantaardige melk samen in een kom.
- Laat een paar minuten rusten, en roer de cacaopoeder er door.
- Dek af en bewaar in de koelkast gedurende minstens 2 uur of gedurende een hele nacht.
- Neem de volgende ochtend de pudding uit de koelkast. Voordat je je ontbijtje eet is het heel belangrijk om nog eens te roeren.
- Serveer in een kommetje. Werk af met kokosyoghurt en kokosschilfers.
- Geniet!
- Ps: zonder kokosyoghurt is het gewoon een gezondere chocoladepudding.UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!