Je bekijkt nu Crunchy wortels met whipped feta

Crunchy wortels met whipped feta

De herfst is officieel in het land, en dat voel je! Denk maar aan de blaadjes die in de mooiste tinten oranje en rood kleuren, dikke gezellige truien en fleece dekens en vooral weer tijd om gezellig te bakken. 

In de herfst heb ik bovendien ook de gewoonte om steevast drie typische ingrediënten in huis te halen (die eigenlijk ook een beetje op elkaar lijken): pompoen, zoete aardappel en wortelen. Met dat laatste maak ik dan vaak de ultieme herfstklassieker: Carrot Cake! 

Laat het nu toch wel toeval zijn dat de Cruesli Battle van Quaker, waarbij ze op zoek gaan naar de origineelste cruesli combinatie, er bijna op zit en de finalisten bekend zijn: Frambalicious en Crunchy Carrot Cake

Ik ging dan ook aan de slag met de ingrediënten uit de Crunchy Carrot Cake Cruesli en gaf er een eigen draai aan! Gekarameliseerde worteltjes met whipped feta en kruidige crunchy Cruesli! Dit receptje is eigenlijk zo simpel, maar zo zo zo lekker. Het zoute van de granola en de whipped feta past pérfect met het zoete van de gekarameliseerde wortel. Een verrassende combinatie die heerlijk is al lunch of als bijgerechtje bij een stukje vlees. Bovendien kan je de kruidige granola ook nog gebruiken in salades of in je soep. Win-win! 

Ps: je kan nog steeds stemmen voor je favoriete smaak ;-). 

ingredienten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Voor de kruidige granola

  • Smelt de kokosolie in de microgolfoven.
  • Meng de noten, pitten, lijnzaad, kaneel, resterende ras el hanout, met de havervlokken, kokosolie, en honing/maple syrup. Kruid af met peper en grof zeezout (naar smaak). 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de granola over de bakplaat en bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Roer geregeld om.

Voor de wortelen

  • Snij ondertussen de uiteinden van de wortelen af. Je kunt nog een stukje groen laten zitten (het oog wil ook wat hé). Was de wortelen grondig, en verwijder eventueel oneffenheden.
  • Halveer de wortelen in de lengte. Meng de wortelen met een scheutje olijfolie, peper en zout, 1 el honing, 1/2 tl ras el hanout en cayennepeper naar smaak. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede ovenschaal. Plaats in de oven voor 25 minuten.

Voor de whipped feta

  • Mix de gesneden feta in een keukenmachine. Pulseer tot er kleine “fetakruimels” overblijven.
  • Doe de roomkaas en peper en zout erbij en mix gedurende 4-5 minuten. Schraap de zijkanten af als het nodig is, en blijf mixen tot de feta super romig is.
  • Dresser een bord met de whipped feta, de geroosterde worteltjes en werk af met de kruidige granola. 
  • Serveer samen met een stukje brood. Smakelijk!

UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT! 

Geef een reactie