Ik lanceerde vorige week de oproep op Instagram met de vraag wat jullie graag op mijn Instagram en blog zagen passeren. Kikkererwten kwam meermaals terug, en ondanks dat ik heel erg geniet van een smeuïge hummus leek het mij toch fijn om er eens iets anders mee te doen.
Ik heb het gevoel dat we nu allemaal wel wat comfort food kunnen gebruiken. Niet te moeilijk, lekker van smaak en vooral gezellig. Een warme curry in de zetel, filmpje op en de avond kan beginnen. Voor deze curry ging ik niet voor de klassieke kip of vis, maar koos ik dus voor kikkererwten. Verrassend, lekker en zoals ik al zei, gezellig!
- Aantal personen: 2-3
- Bereidingstijd: 45 minuten
ingredienten
- 1 el arachideolie
- 2 teentjes look, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 cm gember, fijngehakt
- 2-3 el rode currypasta
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 150 ml groenten- of kippenbouillon
- Wokgroenten naar keuze (vb. prei, snijbonen, wortel,..)
- Peper en zout
- Snufje cayennepeper of chilivlokken
- Koriander, afwerking
Bereiding
Verhit de arachideolie in een wokpan of grote pan op middelmatig vuur.
Voeg de look, ui en gember toe. Roer tot de ui glazig is.
Voeg de currypasta en de kikkererwten toe en bak totdat de kikkererwten licht bruin en knapperig worden, +/- 8 minuten. Zet wat kikkererwten opzij voor de garnering.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Laat het geheel sudderen en kook de saus in tot het de gewenste “dikte” heeft; Dit duurt ongeveer 25 minuten.
Roer de wokgroenten door de saus kook tot ze gaar zijn. Er mag wat beet in zitten.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep in diepe borden en werk af met de kikkererwten, verse koriander, en eventueel wat yoghurt.
- Serveer samen met een stukje brood. Smakelijk!
UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT!