“The Bear“. Toen ik de titel hoorde van deze nieuwe Disney+ serie dacht ik dat ik een natuurdocumentaire over beren voorgeschoteld zou krijgen. Maar niets is minder waar. “The Bear” vertelt namelijk het verhaal van Carmen Berzatto (The Bear dus haha) die na het overlijden van zijn broer het familierestaurant overneemt.
Ik probeerde de “Family Meal Spaghetti”(*) uit de reeks en was meteen verkocht.
Zonder verder al te veel te spoilen, kan ik je meegeven dat je als kijker in 8 afleveringen meegesleurd wordt in de dagelijkse hectiek, frustraties, problemen, maar ook prachtige momenten die het leven in de horeca met zich meebrengt. Sinds de serie online is gekomen, regent het enthousiaste recensies. En geloof mij, ik weet waarom.
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 50 minuten
ingredienten
- 5 teentjes look
- 125 ml olijfolie + 1 eetlepel
- Handvol basilicum
- 50 g boter
- 1 witte ui
- 4 x 400g tomaten in blik
- 2 eetlepels kristalsuiker
- Parmezaanse kaas, afwerking
- 500 g spaghetti
Bereiding
- Pel de teentjes look en plet met de zijkant van een breed mes. Verwarm 125 ml olijfolie in een kleine steelpan samen met de geplette look en een handvol verse basilicum op een middelhoog vuur tot deze zachtjes beginnen te koken. Laat 1-2 minuten pruttelen en haal dan van het vuur. Zet even opzij.
- Pel de ui en snij doormidden zodat je twee helften krijgt. Verwarm 50 g boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote pot op een middelhoog-hoog vuur. Leg beide helften van de ui in de pot met de snijkant naar beneden. Laat de uien 2-3 minuten sudderen, of tot de gesneden kanten goudbruin beginnen te worden.
- Voeg de tomaat in blik toe aan de grote pot met boter/olie/ui. Ik gebruikte hiervoor hele tomaten in blik waarna ik deze in de pot in kleine stukken sneed, maar je kan perfect ook gesneden tomaat in blik gebruiken. Zet het vuur lager van zodra de tomatensaus zachtjes kookt. Breng op smaak met zout en en laat 25 minuten afgedekt sudderen.
- Breng de basilicum in olijfolie, van zodra deze een beetje is afgekoeld, over in een keukenmachine en mix voor 20 seconden tot de basilicum en look volledig zijn fijngehakt.
- Voeg de “basilicum-lookolie” toe aan de tomatensaus en meng grondig. Breng de saus op smaak met peper, zout en kristalsuiker. Laat de saus verder inkoken zonder deksel voor 20-25 minuten.
- Breng ondertussen een grote pot gezouten water aan de kook. Van zodra deze kookt, voeg je de spaghetti toe. Kook deze al dente (beetgaar).
- Verwijder de ui helften uit de saus. Meng de gekookte spaghetti door de saus tot deze volledig bedekt is. Serveer met parmezaanse kaas en verse basilicum.
- Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
(*) Een “Family Meal” of personeelsmaaltijd is een groepsmaaltijd die een restaurant zijn personeel aanbiedt. Gewoonlijk wordt de maaltijd aan het hele personeel tegelijk geserveerd, waarbij al het personeel gelijk wordt behandeld, als een “familie”.