Granola, nog steeds een van mijn favoriete dingen voor het ontbijt! Lekker, gemakkelijk en voedzaam, een echte topper dus. Maar na een tijdje kan een simpel ontbijt met granola een beetje ‘saai’ worden, dus was het tijd voor iets anders! Enkele jaren geleden maakte ik al eens een versie van dit receptje in een kleiner formaat. Toegegeven, het was zeer lekker toen, maar dit is écht nog beter.
Ik maakte de taartjes van havermout met wat honing en kokosolie. Zie het als een soort sticky granola maar dan in de vorm van een klein taartje. Qua fruit kan je volledig kiezen, ik gebruikte namelijk aardbei en bosbessen, maar het is ook heerlijk met banaan en pindakaas bijvoorbeeld. Of met appel, kaneel en rozijnen. Gebruik vooral wat je lekker vindt en wat je in huis hebt.
- Aantal personen: 3
- Bereidingstijd: 20 minuten
ingredienten
- 115 gr havermout
- 3 el kokosolie (gesmolten)
- 4 el honing
- 1 tl kaneel
- Yoghurt naar keuze
- Vers fruit naar keuze
- Chiazaad, quinoapops, kokos (als afwerking)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Doe de havermout in een kom en voeg de honing, de kaneel en kokosolie toe. Roer alles goed door elkaar, zodat het plakkerig wordt.
- Vet je taartjesvorm heel goed in.
- Verdeel het havermout mengsel over de bakvorm. Druk het goed aan. Druk met je vingers in het midden van de havermout taartjes zodat het een kuipje wordt. Op deze manier gaan de randen wat omhoog staan.
- Bak de taartjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.
- Laat ze afkoelen en verwijder ze voorzichtig uit de vorm.
- Verdeel over ieder havermouttaartje een flinke lepel yoghurt, en vers fruit.
- Garneer met de kokosflakes, chia en quinoapops en serveer meteen.
Tip: als je geen taartvormpjes hebt, kan je het ook in een muffinbakvorm maken. De taartjes zijn dan iets kleiner zoals echte cups.