- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 10 minuten
Bananenpannenkoeken, een hype dat de afgelopen jaren veelvuldig op het internet is verschenen. Some people love them, some people hate them! En ik ben een lover. Je hebt recepten waarbij je heel weinig nodig hebt, lees: ei en banaan. Mijn receptje is net dat tikkeltje uitgebreider, maar absoluut niet moeilijk, én ook gewoon heel lekker! Er zijn de laatste tijd steeds meer recepten waarin suiker wordt vervangen met bananen. Niet zo gek ook, want een banaan bevat heel wat (natuurlijke) suiker. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter en dus hoe meer suiker. Daarom heb je voor dit receptje geen suiker nodig, tenzij een beetje honing of maple syrup als afwerking voor de echte zoetebekjes onder ons! Deze pannenkoekjes zijn niet alleen heerlijk bij het ontbijt, maar ook lekker als dessert. Dus win-win denk ik dan! Ze zijn btw volledig lactosevrij ook.
ingredienten
- 1 ei
- 1 geplette banaan
- 2 el amandelmelk (of elke andere plantaardige melk)
- 3 el havermeel
- Vers fruit
- Kokosyoghurt (of elke andere plantaardige yoghurt)
- Kokosolie
Bereiding
- Meng alle ingrediënten samen in een kom.
- Bak ze goudbruin in wat kokosolie.
Voor wie ze niet gluten- of lactosevrij wil, kan het havermeel vervangen door gewone bloem en de amandelmelk door gewone melk. Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT.